Publicitat
Terrassa

Els terrassencs podran vacunar-se a Sabadell

Dimarts obre portes la Pista Coberta d’Atletisme com a punt de vacunació massiva per a tota la regió sanitària. De moment, però, comença vacunant la franja 50-59 anys

La Pista Coberta d’Atletisme serà punt de vacunació massiva / Lluís Franco

[Aleix Pujadas]

El Departament de Salut ja ha obert la possibilitat de demanar cita per vacunar-se a la Pista Coberta d’Atletisme de Sabadell. Obrirà dimarts que ve, 1 de juny, però les persones d’entre 50 i 59 anys ja poden agafar dia i hora al web vacunacovidsalut.cat.

Aquest serà el punt de vacunació massiva que donarà cobertura a tota la regió sanitària Metropolitana Nord. Es començarà vacunant aquest col·lectiu d’edat, per continuar posteriorment amb la franja de 40 a 49 anys. I, a partir del juliol, a la població d’entre 16 i 40 anys (aleshores ja sense que estiguin delimitades les franges d’edat), encara que com en tots els punts de vacunació hi podrà venir gent de tot Catalunya.

Durant la primera setmana en què estigui oberta, a la pista s’hi administraran 15.000 dosis de Pfizer. D’aquesta manera es podrà comprovar que tots els circuits funcionin correctament.

A partir de la setmana següent, però, la voluntat és funcionar a màxima capacitat: fins a 42.000 dosis setmanals subministrades.

De dilluns a diumenge
En tots els casos es posaran primeres dosis, almenys fins al 30 de juny, un termini que podria variar en funció de la disponibilitat de vacunes. La pista obrirà de dilluns a diumenge de 8 a 20 h, amb la possibilitat d’ampliar fins a les 22 h si fa falta. Hi treballaran 85 professionals per torn, entre els d’infermeria, administració i agents cívics per a la gestió de cues.

Des de Salut asseguren que això no afectarà el normal funcionament dels CAP, perquè els treballadors hi seran fora del seu torn o bé seran professionals que van respondre a la crida que va fer el departament.

Representants de l’Ajuntament, el CatSalut, l’ICS, el Taulí i el SEM ja han visitat el punt de vacunació, que ja està a punt per entrar en funcionament després de fer canviar els llits de l’hospital de campanya que mai es va posar en marxa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els terrassencs podran vacunar-se a Sabadell
To Top