Publicitat
Terrassa

Som Riures, dentistes solidaris

Un projecte d’odontologia ajuda 130 infants necessitats

Una nena, rebent assistència dental / Lluís Clotet

El Centre Dental les Escoles ofereix, a banda dels seus tractaments privats, assistència bucal gratuïta a tots aquells nens i nenes que estan en situació de necessitat. La clínica es centra especialment en la infància, per tal de procurar que els més petits tinguin una bona salut bucodental que pugui prevenir problemes de càries i pèrdues prematures de dents en un futur.

El Centre Dental està vinculat a l’Associació de Dentistes solidaris Som Riures, organització que des del 2016 es dedica a oferir serveis d’odontologia solidària. A la jornada de portes obertes de dissabte a la tarda, el centre va acollir ahir a 130 nens i nenes a la seva clínica, derivats directament de la Fundació Pere Tarrés. Ambdues entitats sense ànim de lucre col·laboren per garantir que tots els nens i nenes de la ciutat tinguin l’atenció bucodental que necessiten, tot i no poder-se permetre pagar els tractaments privats.

Tots els boxs del Centre Dental les Escoles es trobaven plens a vessar d’infants que estaven sent atesos pels professionals de la clínica, que durant tot el dia van oferir més de 1200 tractaments gratuïts als seus pacients. La tasca va ser possible també per l’alta participació de voluntaris i voluntàries diferents àrees: metges, dentistes, higienistes, pediatres i personal de recepció.

La doctora Rosa Maria Ros, metgessa odontòloga, responsable sanitària del Centre Dental Les Escoles i sòcia fundadora de l’Associació Som Riures, va començar a atendre pacients gratuïtament des del 2008, arran de la crisi que va causar que molta gent no pogués permetre’s pagar la cobertura bucodental necessària. La idea de Som Riures es va materialitzar oficialment al 2016, i des de llavors l’organització ha rebut nombroses donacions de pacients privats i de diverses entitats, com la Fundació la Caixa.

Al llarg dels anys, la demanda d’aquests serveis ha crescut exponencialment a Terrassa. Especialment al 2020, a causa de la pandèmia de la COVID-19, la doctora Ros ha declarat que van necessitar l’ajuda de més voluntaris que habitualment per poder atendre a tots els pacients: “La demanda ens va créixer en un 80%, i pronostiquem que aquest 2021 sobrepassarà el 100%”.

El seu fill i director de Som Riures, Toni Latorre, va indicar que Terrassa havia estat el bressol de l’Associació, i va manifestar el seu desig de que Som Riures s’expandís en un futur, però que seguís mantenint el seu arrelament amb la ciutat: “La nostra tasca solidària està centrada a la ciutat de Terrassa perquè està vinculada al Centre Dental les Escoles, i a més col·laborem amb entitats que tenen la seva seu aquí, com la Creu Roja i la Fundació Pere Tarrés. Ens agradaria expandir-nos en un futur i col·laborar amb altres clíniques privades, però sense oblidar els nostres orígens”.

Els pacients estan molt contents amb aquest servei solidari, que permet que els seus fills puguin gaudir d’una salut bucodental de qualitat. Rachid El Moedden va visitar la clínica a la jornada de portes obertes amb la seva filla de set anys, i en va sortir emocionat: “La meva filla sempre tenia molta por d’anar al dentista, i avui, en canvi, n’ha sortit molt contenta. M’agrada molt aquesta iniciativa, ajuda molts als nens i nenes que tenen problemes dentals i també socials”.

Des del Centre Dental les Escoles esperen poder ampliar la clínica per ajudar a més gent necessitada a gaudir d’una bona salut bucal. “Som Riures és una solució per poder ajudar a cada vegada més gent, i durant molts anys” va declarar Toni Latorre.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top