Publicitat
Terrassa

La passió pel LEGO omple el MNACTEC

Catbrick 2021, mostra de maquetes de brics de joguina, celebra la novena edició

/ Lluís Clotet

Aquest cap de setmana, el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya ha acollit la novena edició de Catbrick, la gran exposició de maquetes LEGO. L’activitat pretén apropar a nens, joves i adults el món de les construccions de brics de joguina. La pandèmia va provocar que l’edició del 2020 no es pogués dur a terme, però alhora ha permès que la creativitat aflorés entre els aficionats, i l’edició del 2021 ha arribat amb més ganes que mai.

FOTOS: Catbrick 2021, passió pel LEGO al Mnactec

Amb més de 30 maquetes exposades, els terrassencs i terrassenques han pogut gaudir de gran varietat: maquetes de LEGO City i el seu circuit de trens, un fons marítim amb increïbles criatures aquàtiques, el món Ninjago que recorre els carrers orientals, una gran col·lecció de personatges representats amb Brickheadz; diversos escenaris de Star Wars; un port molt apocalíptic; una microciutat i una muntanya russa, entre d’altres. Algunes d’aquestes maquetes afegien moviment, fet que fascinava als nens i nenes visitants.

La mostra de maquetes ha tingut tan bona rebuda que ha esgotat totes les entrades de les franges disponibles per veure l’exposició, que eren dissabte durant tot el dia i aquest diumenge de 10 hores a 14:30 hores. Al voltant d’unes mil persones s’han apuntat a l’acte. Les famílies han tingut un paper important dins la gran expectació de l’activitat, ja que molts pares i mares han volgut portar els seus fills a presenciar les diverses construccions. Óscar Martín ha acudit a l’exposició amb la seva família, que comparteix l’afició per la construcció amb blocs de joguina: “La meva dona i jo sempre hem estat grans aficionats al LEGO, i ara li hem transmès al nostre fill. Ens agrada reconstruir maquetes a casa nostra”.

La passió pel LEGO no té edat. Jero Morente, president de l’associació HispaLUG, ho ha confirmat: “El LEGO és universal. A l’associació tenim aficionats de totes les edats: des del Frank, de 12 anys, fins al Pep, de 70”. HispaLUG és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu fonamentar l’activitat lúdica de jugar amb LEGOS, i organitza anualment Catbrick, l’exposició que recull les construccions dels aficionats als brics de Catalunya. L’associació compta amb més de 70 socis i és probablement la més gran a nivell estatal en matèria d’aficionats als LEGOS.

Marc Suárez, organitzador de Catbrick 2021 i creador de les maquetes del fons marí i Ninjago, assegura que el LEGO és més que una passió “És una via d’escapament, especialment en pandèmia. El confinament ha estat la inspiració per moltes d’aquestes maquetes”. Pere Domingo, autor d’una maqueta d’una muntanya russa inspirada en les atraccions de Dragon Khan i Ferrari Land, hi està d’acord: “He trigat 6 mesos a tenir-la completa, però tota la feina té la seva recompensa al veure que causa gran expectació entre el públic”.

Alguns terrassencs aficionats agraeixen que aquesta edició s’hagi celebrat a Terrassa, com la Montserrat Llobet i el seu fill, que han vingut a visitar l’exposició amb molta il·lusió: “Estem molt contents que hi hagi activitats com aquesta a Terrassa, perquè així també podem gaudir de la nostra passió pel LEGO a la nostra ciutat”. Els participants també podien jugar a diversos jocs relacionats amb el LEGO a través de codis QR, com un concurs de construccions, endevinar quantes peces de LEGO hi havia dins d’un pot o cercar quatre figuretes de Wall-e amagades dins de l’exposició.

Publicitat
La passió pel LEGO omple el MNACTEC
To Top