Publicitat
Terrassa

Les mascaretes cauen als carrers 352 dies després

Cal mantenir les mascaretes en interiors i en espectacles

Els terrassencs, ahir, amb mascareta. Avui no caldrà dur-la / Nebridi Aróztegui
Publicitat

Col·locarnos la mascareta just abans de sortir de casa havia esdevingut ja un hàbit absolutament arrelat per als terrassencs. Es feia des del 9 de juliol de l’any passat. Ahir va fer exactament 352 dies. Es feia molt estrany veure algú caminant pel carrer sense mascareta. Gairebé no es trobava ningú. Si de cas, algú que fumava alguna cigarreta en algun carrer poc concorregut. A partir d’aquest dissabte, el panorama de la ciutat canviarà. Tornarà al passat sense solució de continuitat. Els rostres mig tapats deixaran pas a les cares descobertes. Ens retrobarem de nou amb els somriures (o les males cares) dels nostres conciutadans.

El Govern ha pres la decisió que a partir d’avui es pugui prescindir de la mascareta en tots els espais exteriors. Caldrà, però, mantenir la distància de metre i mig entre persones. De totes maneres, caldrà sempre dur al damunt una mascareta, ja que en algún moment o altre del nostre trajecte ens veurem obligats a entrar en algun comerç, agafar un autobus o un tren o bé aturar-nos a parlar amb algú que no pertany a la nostra bombolla de convivència.

Publicitat

Ja fa dies que els experts sanitaris advertien de la inutilitat de dur permanentment la cara tapada. Es donava el cas curiós que molta gent la duia en tot moment pel carrer, però se la treia només seure a la taula d’un bar o d’un restaurant. Caldrà observar com evoluciona aquesta situació en els darrers dies. Les autoritats no volen que aquesta norma s’entengui com a sinònim que la pandèmia ja ha passat. Res més lluny de la realitat. Com totes, també aquesta normativa és reversible. I de totes maneres, en els espais interiors, la mascareta continuarà sent obligatòria. Ho serà també en tota mena d’espectacles esportius o culturals, així com en llocs on no es pugui respectar el metre i mig de distància interpersonal.

Més de 70.000 vacunats
D’altra banda, segons les dades facilitades ahir pel portal web de la Generalitat de Catalunya Dadescovid.cat, a Terrassa s’ha superat la barrera dels 70.000 vacunats amb la pauta completa. La xifra exacta és de 70.007. Hi ha 109.991 vacunats amb primera dosi i 63.727 amb la segona. Hi ha només cinc pacients ingressats entre Mútua i Hospital. El risc de rebrot, que dimecres era de 99, ahir va baixar tres punts, situant-se en 96 punts, en clara dinàmica descendent.

Publicitat
To Top