Publicitat
Terrassa

Josep Rull, protagonista dels Cants per la Llibertat del Raval

Un centenar de persones es concentren per celebrar l’indult del polític terrassenc

Josep Rull als Cants per la Llibertat / Lluís Clotet

“Vau ser-hi l’1 d’octubre i hi sou ara. Aquest sacrifici ha valgut la pena. Guanyarem la llibertat d’aquest poble i vosaltres hi sereu!”. Aquestes sentides paraules ha dedicat Josep Rull, polític terrassenc recentment indultat i alliberat fa pocs dies de la presó de Lledoners, al centenar de terrassencs i terrassenques que s’han reunit avui davant de l’Ajuntament per entonar els Cants per la Llibertat.

FOTOS: Josep Rull als Cants per la Llibertat de Terrassa

Al Raval de Montserrat han estat presents de forma contínua els Cants per la Llibertat, trobades per reivindicar l’alliberament dels presos polítics des del seu empresonament el 2017. Aquesta tarda, com era d’esperar, els Cants han anat dedicats a l’indult de Josep Rull. El polític els ha acompanyat, rendint homenatge als altres presos polítics i als exiliats del Procés, en especial al terrassenc Lluís Puig.

El primer Cant per la Llibertat, anomenat “Josep Rull – Estimat i Benvingut” ha estat el protagonista, i el seu vers principal aclamava:

Som aquí, tots junts cantant amb tossuda persistència,

Som aquí tots reclamant: llibertat i independència,

Independència, independència!!”

Els altres cants han estat el d’Abril 74, el dels Indignats i el dels Segadors, tots cantats per terrassencs entregats que aplaudien i anaven tots a l’una. Rull ha expressat l’alegria de tornar a la seva ciutat i ha recordat la labor que tots els terrassencs havien fet i continuen fent, com les nombroses cartes que havien enviat a la presó o el reconeixement que han fet cap al polític: “Em vaig emocionar moltíssim quan va venir la gent del Social i em va reconèixer com a terrassenc de l’any. La força que mostreu és imparable, mai estarem prou agraïts de tot allò que heu fet per nosaltres, i sobretot que no us hagueu rendit mai”.

Cesc Muntana, soci de l’ANC que sempre ha estat implicat amb la vida social i política a Terrassa, ha manifestat a Rull l’expectació i emoció del públic per la seva presència als Cants: “No ens podem estar d’expressar la magnífica alegria que ens dóna que estiguis aquí amb nosaltres. Cal reconèixer la tasca constant dels Cants de la Llibertat. Som un poble incansable, treballador”.

Per tal de rendir homenatge a la cultura popular de Terrassa i als capgrossos dedicats a Josep Rull i Lluís Puig, s’han organitzat un seguit d’activitats seguides dels Cants, en les quals tant Rull com el públic hi han participat: el ball tradicional de l’àguila i el Capgròs, el ball d’en Sant Roure de l’home de la capa blanca, el ball de la Tereseta amb els dos capgrossos protagonistes i per últim, una sardana dels Bastoners de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top