Publicitat
Terrassa

97% d’aprovats a la selectivitat

Dues alumnes, Tània Farnós i Patrícia Palacín, tenen les notes més altes de Terrassa

Les alumnes Tània Farnós, de l’Escola Tecnos, i Patrícia Palacín, de l’Institut Torre del Palau, lideren amb un 9,60 la nota més alta de la fase general de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) que van tenir lloc la segona setmana de juny. Les dues estudiants (vegeu entrevistes més abaix), molt satisfetes, van saber de la nota just hores abans de celebrar la revetlla de Sant Joan, però fins ahir que es va publicar la informació oficial del comissionat de Recerca i Universitats de la Generalitat no van saber que havien arribat a aquest nivell d’excel·lència.

En aquesta convocatòria la nota de PAU més alta és d’un 9,90. Aquesta màxima qualificació ha estat obtinguda per cinc noies i dos nois, que han estudiat en cinc centres públics i dos concertats arreu de Catalunya. Enguany, l’excel·lència en les PAU és femenina. Hi ha 1.242 alumnes (1.028 el 2020), 794 noies i 448 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la selectivitat. Els distingits rebran del Govern de la Generalitat un diploma acreditatiu.

A les PAU d’enguany es van presentar un total de 39.174 alumnes, dels que 840 eren de centres de Terrassa. L’alumnat egarenc va fer les proves en tres llocs; la gran majoria (588) al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Bellaterra i la resta (252) es va distribuir entre el Vapor Universitari (117) i Vedruna-Vall (135). La majoria, doncs, va tornar a Bellaterra després d’un any d’impasse, per la pandèmia, en la que gairebé tots els estudiants es van poder examinar a la ciutat. Les primeres impressions dels aspirants van ser bones, segons van manifestar a aquest diari, per tant feia preveure que els resultats també ho serien.

El comissionat de Recerca i ‘Universitats van fer públic ahir el detall dels resultats i la conclusió és que el percentatge d’aprovats torna a ser molt alt. El departament ha explicat que 31.531 estudiants han superat les proves d’accés a la universitat (PAU) de la convocatòria ordinària, el que significa el 96,77% de l’alumnat que va realitzar les proves els dies 8, 9, 10 i 11 de juny (94,48% el 2020). Dels 39.174 estudiants presentats, 32.583 es van examinar de la fase general i 6.591 només de la fase específica. La nota mitjana global de la fase general de PAU ha estat de 6,848 (6,616 el 2020). Pel que fa a l’alumnat procedent de segon de batxillerat, un total de 30.870 (97,35%) podran accedir el pròxim curs 2021-2022 a la universitat.

La nota mitjana de PAU (fase general) d’aquests estudiants ha estat de 6,862 (6,633 el 2020) mentre que la nota mitjana de l’expedient de batxillerat ha estat de 7,66 (7,53 el 2020). Pel que fa a la nota mitjana d’accés a la universitat, que es calcula d’acord amb el 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU, ha estat de 7,342 (7,171 el 2020).
Dels 6.595 estudiants que només s’han examinat de la fase específica, 2.683 aprovats procedeixen de batxillerat i 2.752 de cicles formatius de grau superior (CFGS). En aquests dos col·lectius d’alumnes es consideren aprovats si han superat amb una nota igual o superior a 5, alguna de les matèries a les quals s’han presentat. El percentatge d’aprovats ha estat del 89,17% en el cas d’alumnes de batxillerat i del 76,83% en el cas d’alumnes de cicles formatius de grau superior (CFGS).

En un segon any marcat pel context derivat de la Covid-19, el secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Josep Ribas, ha destacat que “els resultats PAU de la convocatòria ordinària avalen una vegada més la fortalesa del sistema com a mecanisme per regular l’accés i l’admissió a la universitat, i mostren l’adequació i encaix entre el batxillerat i els exàmens proposats.”
Ribas va subratllar igualment “l’eficiència de les mesures organitzatives, que junt amb la flexibilitat de les mesures acadèmiques aplicades en els exàmens han permès, un any més, superar amb èxit una situació molt complexa per a tothom per culpa de la pandèmia.” En aquest sentit, el secretari general del CIC va agrair “l’actitud responsable de tot l’alumnat que amb la seva conscienciació i col·laboració ha ajudat a garantir l’èxit en el desenvolupament sense incidències de les proves.”

Els estudiants poden consultar el resultat de les proves a la pàgina web. En el moment de la consulta dels resultats ja es pot descarregar el document personal acreditatiu de les qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. Aquest document és necessari per formalitzar la matrícula universitària, un cop s’hagi fet l’assignació de places. En el Portal d’Accés a la Universitat es pot formalitzar la preinscripció universitària fins al dia 1 de juliol

Les millors notes 

Tània Farnós: “Vull estudiar Biotecnologia per curar malalties”/ Tecnos, 9,60 

Alegria desbordada ahir a casa de la família Farnós- Pérez de Baños al saber que la Tània, la filla que es va examinar de selectivitat a principis de juny, era una de les que havia tret una de les notes més altes de l’alumnat dels centres de Terrassa que es va presentar als exàmens. “No m’ho esperava. Així sí que ha estat una gran sorpresa. Estic molt contenta i molt feliç”, va expressar de seguida que va saber la notícia.

La Tània va reconèixer que el resultat seria bo perquè anava a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) amb un batxillerat acabat amb Matrícula d’honor.

Després de fer el càlcul de la nota de la fase general i del batxillerat, ha obtingut una nota de tall del 13, 59 sobre 14. Una qualificació que avala la seva excel·lència acadèmica i que li permetrà entrar al grau de Biotecnologia a l’Institut Químic de Sarrià i, segurament, amb beca d’empresa per cofinançar els estudis. “He triat aquest grau perquè a mi m’agradaria contribuir a curar malalties. La biotecnologia és un àmbit de coneixement molt ampli i, per tant, obre portes també cap a la medicina i les ciències de la salut. Podré treballar tant en centres sanitaris com en l’indústria sanitària”.

Aquesta alumna va conèixer la nota de la selectivitat la revetlla de Sant Joan a Menorca, on passava uns dies amb companys de classe per celebrar el final de curs i d’etapa. “Tots van entrar al portat per mirar la nota i el primer que vaig fer jo, va ser telefonar als pares per explicar que havia tret aquest 9,60 i que podria estudiar el que desitjava. De fet, tots els que estaven allà a Menorca, els companys i amics, ho vàrem celebrar perquè tots – érem un grup de 18- havien aprovat”. La Tània va començar estudis a Cultura Pràctica i en acabar l’ESO, es va matricular a la Tecnos. Diu que sempre li ha agradat aprendre i estudiar i que les seves notes tan bones és fruit de la constància. També estudiar música (el piano) i considera que aquesta disciplina artística li ha anat molt bé perquè demana ser una persona dedicada i ordenada.

Patrícia Palacín: “Començaré Biomedicina perquè m’agrada investigar”/ INS Torre del Palau, 9,60

La felicitat de la Tània també la sentia ahir la Patrícia Palacín, alumna de l’Institut (INS) Torre del Palau, que ha aconseguit el mateix resultat, un 9,60 en la fase general de les PAU de juny. I les primeres paraules van ser les mateixes. “És una gran sorpresa perquè tenia bones sensacions després d’acabar la selectivitat, però no esperava una nota tan alta. Alguna matèria, com Història, pensava que no havia anat gaire bé i he tret un 10”. Com la Tània, l’alumna de l’INS Torre del Palau ha optat per un grau de ciències. “La meva primera opció és Biomedicina a la Universitat de Barcelona perquè l’objectiu que tinc és poder dedicar-me a la investigació científica”. La Patrícia ja ha fet la suma i la divisió i li queda una nota de tall de 13,84 sobre 14 i, per tant, no ha d’haver-hi problema per entrar a la carrera triada.

L’alumna va iniciar estudis a Salesians i va continuar al Torre del Palau. El seu expedient ha estat sempre brillant. “Des de molt petita ja sentia curiositat per tot i això fa que vulguis aprendre i saber. Hi ha constància i esforç i també alguna que altra renúncia. Vols fer moltes coses i has de fer malabarismes”. Ho diu que perquè ha compaginat estudis obligatoris amb l’atletisme i la música (violí). I coincideix amb la Tània. “La música ajudar molt a estudiar perquè t’exigeix un ordre”.

La Patrícia respon a les preguntes des de Mallorca on està de viatge de fi de curs. A l’illa ha sabut que encapçalava la nota més alta de les PAU a Terrassa. Ja sabia d’aquest 9,60 des de la revetlla de Sant Joan. Aquella tarda ella estava a l’Auditori Municipal protagonitzant un dels concerts de fi de curs com alumna del Conservatori de grau mitjà. “Vaig quedar en estat de xoc; no m’ho creia; m’ho vaig mirar tres vegades per comprovar que era real”. I recorda que de seguida li va dir a la seva germana, la Júlia, que és més gran que ella i que ja havia passat per l’experiència. “Ella sempre m’ha ajudat moltíssim en tot”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
97% d’aprovats a la selectivitat
To Top