Publicitat
Terrassa

Encenalls de festa al Raval Infernal

Celebren el 40è aniversari de la tradició amb la crema del pastís

Espectacle de llums, sons i foc al Raval Infernal / Lluís Clotet

L’espectacle de llums omplia la negror, la pirotècnia cridava l’esperit salvatge i la pólvora corria per l’aire durant el Raval Infernal, activitat de foc més important de la Festa Major de Terrassa, que va acollir la primera nit de festivitat al Raval de Montserrat. Les 22:30 hores van ser el tret de sortida de la celebració amb la crema de carretons i les variades rondes, en les quals cada vegada el foc creixia d’intensitat.

FOTOS: Raval Infernal de la Festa Major de Terrassa 2021

Els Diables i Els Dracs de Terrassa van dansar al ritme de la nit, homenatjant al personatge mític del Drac de Terrassa i a la tradició terrassenca. Per celebrar el 40è aniversari del Raval Infernal, la colla del Drac de Terrassa i dels Diables de Terrassa, els participants van cremar un gran pastís com a commemoració, entre cants i tot un espectacle de llums, sons i colors. L’acte va durar una hora i va cloure amb el flipot final, un tro immens que va marcar el final de la festivitat, deixant els encenalls encara encesos com a record d’una nit de festa a la plaça del Raval.

Aquest any, l’aforament s’ha reduït a causa de la pandèmia. Habitualment el públic solia dansar sota els foc que alçaven els Diables i el Drac de Terrassa, però enguany els espectadors han hagut de presenciar l’escena amb una prudent distància de seguretat, darrere les tanques que barraven les entrades dels diferents accessos al Raval de Montserrat. De la mateixa manera, enguany només la colla dels Diables de Terrassa i els Dracs de Terrassa han pogut enredar-se entre el foc, així com habitualment el Raval Infernal solia comptar amb la presència de diverses colles.

“Per nosaltres és l’acte més important de tota la temporada” va comentar Joan Aparicio, participant de Diables de Terrassa des de fa més de 10 anys, que enguany s’ha encarregat de llençar un ceptrot. La celebració ha suposat un respir d’aire fresc per tots aquells que desitjaven recuperar els actes de Festa Major, inclòs en Joan: “És una manera de reivindicar-nos, de dir a la ciutat: Ei, seguim aquí!“Agraïm al públic que, tot i les restriccions, hagi vingut avui a gaudir de la cultura”.  

La cultura terrassenca, doncs, va ser ben viva ahir en una nit màgica i plena de color. Aquest matí encara es podien veure les restes dels encenalls d’una festa que cada any honra l’ígnia tradició terrassenca.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Encenalls de festa al Raval Infernal
To Top