Publicitat
Terrassa

Per a una festa lliure d’agressions sexuals i LGTBI-fòbiques

L’Ajuntament instal·la Punts Liles i + a diversos punts de la ciutat

Carpa instal·lada en una edició anterior del Jove / Lluís Clotet
Publicitat

L’Ajuntament de Terrassa, a través de diferents serveis municipals, ha treballat perquè la ciutat visqui una Festa Major lliure d’agressions i comportaments sexistes. Com ja ha succeït en algunes ocasions anteriors, s’instal·laran diversos punts d’informació i atenció. Enguany, però, no se centraran només en la violència masclista, sinó que també serviran per lluitar contra la LGTBI-fòbia. Per això s’anomenen Punts Liles i +.

Estaran ubicats en diferents espais de la ciutat, tenint en compte la descentralització de la Festa Major d’enguany i els espais alternatius a la festa que puguin esdevenir. Així, estaran en funcionament les nits del 2, 3 i 4 de juliol. N’hi haurà tres de fixes, a l’Estadi Olímpic, dins el recinte, de les 19 a les 2 hores; a la Plaça Didó, de les 21.30 a les 4 hores; i a l’aparcament de la Zona Esportiva de Can Jofresa, de les 21.30 a les 2 hores. A més, n’hi haurà un altre d’itinerant entre la Rambla d’Ègara i la carretera de Martorell.

Tots ells seran gestionats per Cúrcuma, una entitat social especialitzada en la prevenció de les violències de gènere.

Publicitat

“Aquesta mena de punts suposen un posicionament polític i de transformació simbòlica de l’espai perquè només pel fet que hi siguin ja canvia la manera en què es comporta la gent”, assegura Edurne Larracoechea, coordinadora de l’àrea de prevenció de violències masclistes de l’entitat.

Les carpes d’aquestes característiques, però, també serveixen per prevenir, sensibilitzar “i que la gent vingui a preguntar sense sentir-se qüestionada” i per donar resposta i acollida davant de possibles casos de violència masclista o LGTBI-fòbica.

“Tenim professionals especialitzades a fer una primera acollida i acompanyament. Creem un espai de seguretat i de confiança des de l’anonimat per poder atendre la persona que ha viscut l’agressió, posant-la al centre, mirem quines són les seves necessitats i l’ajudem a identificar estratègies i recursos. No donem respostes categòriques ni receptes, però treballem sempre des d’una mirada empoderadora”, detalla Larracoechea, que anima que s’hi adreci tothom que ho vulgui i “no només noies joves, com s’acostuma a pensar”.

Publicitat
Per a una festa lliure d’agressions sexuals i LGTBI-fòbiques
To Top