Publicitat
Terrassa

Dotze pilars cap al cel

Minyons i Castellers han aixecat pilars de quatre en una Diada de deu minuts

Diada Castellera sense públic al Raval /Nebridi Aròztegui
Publicitat

Poc més de deu minuts que han sabut a glòria. La Diada Castellera de Festa Major ha lluït com mai a un Raval sense públic, però amb la il·lusió de les jornades històriques. Minyons i Castellers han aixecat les primeres construccions post-Covid en una Festa Major diferent, per recordar.

FOTOS: Pilars de Minyons i Castellers de Terrassa al Raval de Montserrat

Les colles havien promès als seus membres que tots els que volguessin podrien carregar avui. Així ha estat. Tocades les 12.30 hores, Minyons han aixecat set pilars de quatre i Castellers, cinc construccions. Dotze torres que han pujat cap al cel de manera ràpida i sòlida. Nous pilars de somriures, ulls emocionats i força continguda.

Al moment de descarregar, les colles es resistien a tancar una diada tan breu i han deixat un pilar per darrera hora, que ha fet llenya de manera suau, provocant la rauxa de tota la plaça.

Al balcó de l’Ajuntament, el Consistori ha estat testimoni dels pilars de commemoració de la tradicional diada castellera de Festa Major. Al carrer un públic escàs, només l’aforament permès. Molts ciutadanns han topat amb el perímetre de seguretat que no els permetia entrar al Raval.

L’espectacle casteller ha estat insòlit. Les normes de seguretat no permeten aixecar construccions de més de 25 persones, i sempre amb grups bombolla. És per això que les colles terrassenques han adaptat el protocol a la seva arquitectura castellera i, en els assajos, han quadrat pilars de quatre que han sabut poc.

Avui al Raval, el so de les gralles deixava clar que la diada no caducaria en deu minuts. Descarregats els pilars, les colles han celebrat la fita saltant i cantant els seus himnes i, en un gest de concòrdia castellera, també amb una doble rotllana turquesa i malva. Grans i petits saltant, ballant, amb la canalla a coll, han deixat clar que els castells són vius i que les colles esperen instruccions per tornar a gratar el cel.

Publicitat
Dotze pilars cap al cel
To Top