Publicitat
Terrassa

La Xemeneia: “Els actes de la Festa Major són mediocres”

Una edició anterior del Pregó Autèntic de Festa Major de La Xemeneia / LA XEMENEIA
Publicitat

El col·lectiu de La Xemeneia, molt crític amb la Festa Major habitualment, continua sense estar d’acord amb la celebració que es fa. “Creiem que són una mica mediocres amb les expectatives del que podríem ser”, asseguren i recorden que “existim perquè no ens agrada com està organitzada la cultura popular de Terrassa i la Festa Major i volem potenciar-ho”.

Una proposta que fan de fa temps és que “sigui de dos caps de setmana” i apunten que “el format s’ha d’actualitzar i potser funcionava fa vint-i-cinc anys, però ara no”. Abans de la pandèmia, expliquen, que estaven previstes unes reunions amb el consistori per veure com es podria redreçar la situació.

Admeten que l’Ajuntament ha estat prudent limitant l’accés als concerts. A la vegada, lamenten el pressupost “miserable” per segons quines activitats de la cultura popular. I per la d’enguany, afirmen, “s’han carregat la part de popular de la cultura popular i, per fer algunes coses amb restriccions, pensem que no cal”.

Festa mediocre
Amb tot això, manifesten que “si els anys anteriors, la Festa Major ja és mediocre, aquest any no sabem què serà”. Diuen que “mai ha destacat per ser res espectacular en cap àmbit i no és cap referent” i afegeixen que “concerts de Festa Major n’hi ha per tot arreu i no són cap tret identificatiu de la festa” i la cultura popular ho podria ser, “però no es potencia”.

Publicitat
To Top