Publicitat
Terrassa

Comencen les obres de reparació al Vapor Ros

La Generalitat intervindrà a les cobertes i substituira l’amiant per planxa metal·lica aïllada

Un cartell anuncia l'inci de les obres al rencinte catalogat /Nebridi Aróztegui

Les màquines entraran ben aviat al Vapor Ros. La Direcció General de Patrimoni ha anunciat l’inici de les obres d’adequació del complex històric, que es desenvoluparan entre els mesos de juliol i novembre. La Generalitat dóna compliment d’aquesta manera al requeriment municipal de reparar els espais més malmesos del conjunt, que presenten un avançat estat de deteriorament, i retirar l’amiant de les cobertes. El juliol de 2020 l’administració autonòmica va acceptar el vapor en herència i, un any després, afronta la seva reparació.

Els treballs s’executaran per fases. Durant els mesos de juliol i agost els operaris treballaran a la nau principal, a l’agost s’intervindrà a les naus laterals, al setembre i octubre es repararà la coberta del pàrquing i entre l’octubre i el novembre s’abordarà la quarta fase de l’obra, a l’edifici del bingo.


Els veïns del Vapor Ros i els titulars de les activitats van mantenir ahir una reunió amb representants de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat, de l’Ajuntament i de l’empresa adjudicatària de les obres. Durant la sessió, que es va celebrar al local de l’antiga escola de teatre, “ens han garantit que podrem mantenir totes les activitats durant el mes de juliol i també a partir del setembre”, explica Toni Amén, portaveu de la Plataforma en Defensa del Vapor Ros.

La constructora preservarà els accessos a l’interior del recinte, on es crearan uns circuits d’entrada i sortida, i desenvoluparà els treballs de manera que no afectin l’activitat del gimnàs, l’escola de cuina, els tallers d’artistes ni als residents.

S’esvaeix d’aquesta manera el dubte sobre la continuïtat de les activitats durant el desenvolupament dels treballs. De moment, els operadors no hauran de traslladar temporalment els seus negocis o habitatges.

La previsió és que les màquines arribin aquesta setmana i els treballs comencin de seguida. L’oficina d’obra s’instal·larà al local de l’antiga escola de teatre.

Els lloguers, al setembre
Durant la reunió d’ahir es va tractar també el tema dels lloguers del Vapor Ros. La Generalitat va anunciar que revisaria un per un els contractes i que els que estiguessin en situació irregular o no actualitzessin l’abonament de quotes podien ser extingits.

“Avui ens han dit que del tema lloguer parlarem a partir del setembre i que de moment no hem de patir”, comenta Amén.

La plataforma havia manifestat que alguns usuaris del Vapor Ros tenen contractes signats molts anys enrere amb l’antic propietari, situació que caldria regularitzar. Van deixar clar que no acceptarien “que cap veí abandoni el Vapor Ros”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Comencen les obres de reparació al Vapor Ros
To Top