Publicitat
Terrassa

“Vaig pensar que l’havien matat”

Entrevista a la parella de la víctima de la plaça Didó

L'Ajuntament ha instal·lat càmeres de vigilància a la Rasa / ALBERTO TALLÓN

Alguna cosa va fer que es desplomés i ja no recorda res més. Ni la pluja de cops que li va caure a sobre, ni l’assistència sanitària, ni l’espant de la seva xicota en veure el seu estat. Recriminava a un grup d’individus que es fiquessin amb un altre noi, que semblava menor i desemparat, i aquells tipus, sobretot un d’ells, li van propinar una pallissa que han vist milers de persones perquè l’esgarrifosa escena, viscuda  dissabte passat a la plaça Didó, va ser enregistrada en vídeo i difosa per xarxes socials. La víctima, de 29 anys, es recupera d’una agressió de la qual va ser víctima per defensar un jove a qui no coneixia.

Això explica la seva xicota. Ambdós es trobaven en una discoteca del carrer de la Rasa. Poc abans de les 3, van sortir al carrer a fumar una cigarreta. La nit de festa es va tornar nit de malson. “Jo vaig decidir tornar a la discoteca i ell em va dir que es quedava una mica més al carrer”, explica la jove. Així ho van fer. Però ell no va tornar al local. No va poder.

En la marabunta de la Rasa i la plaça Didó, amb joves anant i venint, al noi li va cridar l’atenció l’actitud d’un grup d’individus que increpaven un adolescent. “Li va semblar que era menor”, diu la seva parella. Li deien coses, es posaven fanfarrons amb ell, i el noi es va interposar per defensar a la víctima. I es va convertir ell en objectiu de cops i vesània.

Va dir alguna cosa així com “deixeu-lo tranquil”, i la nit li va caure de sobte i li va ennuvolar els ulls. I ja està. I no recorda res més. Es van veure llums llampegant i els indicis apunten al fet que els assaltants van usar una pistola elèctrica per immobilitzar el jove, que es va ensorrar, va caure desplomat, inert, a la mercè del grup d’agressors que va fer amb ell el que va voler.

La seva xicota estava a la discoteca. Res sabia del que estava vivint el seu noi al carrer. Les imatges captades per un testimoni mostren la pallissa. Mostren un individu a sobre de l’agredit, estomacant-lo, mentre companyons del malfactor se sumen a la “festa”. Eren una desena.

Robatori

La parella de l’agredit calcula que van passar uns dos minuts entre el moment en què ella va tornar al local i el moment en què un amic va córrer cap a ella. El seu xicot estava al terra, l’havien “rebentat”. “Vaig sortir corrent i el vaig veure al terra. I vaig pensar que l’havien matat”. El noi estava inconscient, amb el rostre desfigurat. “Tenia els ulls perduts i la boca oberta. El vaig girar cap a un costat i li vaig tirar aigua en la boca”, rememora la jove. El va asseure en una cadira i li va examinar la cara amb cura.

Van arribar els mossos i una ambulància, que va traslladar la víctima, acompanyada de la seva parella, a Mútua. La noia va mirar la butxaca del noi i va saber que els delinqüents li havien robat cartera i mòbil. I a ella també, quan el socorria: “En ajupir-me, em van obrir la ronyonera, tallant-la. Em vaig adonar després. em van llevar el mòbil, 300 euros i la documentació”. L’agredit va recuperar el coneixement a les 9 del matí. Tres hores després va sortir de Mútua, adolorit però sense fractures. Un miracle.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
“Vaig pensar que l’havien matat”
To Top