Publicitat
Terrassa

Esclerosi Múltiple, la malaltia de les mil cares

Egara Solidaris 66 es solidaritzen amb la Fundació Esclerosi Múltiple al CN Terrassa

Paradeta de "Mulla't per l'Esclerosi Múltiple" al CN Terrassa / Lluís Clotet

Més de 500 persones són afectades a Terrassa per Esclerosi Múltiple, una malaltia degenerativa i crònica del sistema nerviós d’origen autoimmune que afecta el cervell i la medul·la espinal. Aquest matí s’ha donat visibilitat a la malaltia al Club Natació Terrassa, en el marc de la campanya “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple” que organitza cada any la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) per tota Catalunya.

L’associació Egara Solidaris 66, que organitza periòdicament diverses activitats per tal de recaptar fons per ajudar a causes solidàries, s’ha encarregat avui de donar veu a la malaltia amb una paradeta a l’entrada del CN Terrassa, on venien merchandising de “Mulla’t” per recaptar fons per la investigació sobre la malaltia i informar els terrassencs sobre ella. Lluïsa Montes, de l’associació i patidora en les seves pròpies carns d’Esclerosi Múltiple, agraeix que es duguin a terme activitats com la d’avui: “L’Esclerosi Múltiple és la malaltia de les mil cares, no saps per on t’afectarà. Per això actes com el Mulla’t són necessaris per donar a conèixer com és i que la gent comprengui que és necessari seguir investigant per descobrir les causes i mirar de trobar una cura”. La Lluïsa també ha creat Malkrònic, associació que dóna visibilitat a malalties rares, degeneratives i sense cura a través de l’art, especialment la pintura.

José Quesada, president de l’associació Egara Solidaris 66, ha matisat que és necessari que s’implementi a Terrassa una entitat específica de la ciutat per informar sobre la malaltia a aquells que tenen dubtes: “Si algú té Esclerosi Múltiple a Terrassa, ha d’anar a Barcelona o a altres llocs. Per això és necessari que hi hagi alguna entitat precisa que t’informi i et doni suport, apart de tots els metges de la Mútua i l’Hospital de Terrassa que t’expliquen com t’afectarà la malaltia”.

La regidora de Salut Mònica Polo ha visitat el Club Natació Terrassa, i ha recalcat la importància de donar veu a l’Esclerosi Múltiple, així com a altres malalties degeneratives: “És molt important recolzar les entitats que donen visibilitat a la malaltia. La pandèmia ha causat que no hagi pogut assistir tanta gent com voldríem, però estic molt contenta que s’hagi pogut posar una paradeta informativa de Mulla’t i es recaptin fons per investigar sobre l’Esclerosi Múltiple”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Esclerosi Múltiple, la malaltia de les mil cares
To Top