Publicitat
Terrassa

De 500 a 95 beques menjador

L’Ajuntament garanteix la cobertura de totes les necessitats

El servei del menjador de les escoles públiques de Terrassa és un dels importants, pel seu volum de comensals, de Catalunya. A partir del curs vinent, hi haurà un canvi en l’empresa gestora d’aquesta prestació que recaurà en la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundesplai), que ha estat la guanyadora del concurs públic per dos cursos. La nova operadora, que té seu a El Prat de Llobregat i una llarga experiència en activitats en el món educatiu, s’ha compromès a una donació de 95 beques cada curs que cobriran el cent per cent del cost de l’àpat, fixat en 6,33 euros.

El nombre d’ajuts de Fundespla i està molt per sota de les 500 que oferia Serhs, l’antiga operadora que va finalitzar el seu servei aquest mes de juny després d’acabar el contracte amb pròrroga. Hem preguntat a la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, com s’afrontarà aquest de calaix, tenint en compte que el govern municipal va rebre en període oficial un total de 4.899 sol·licituds de beca menjador pel curs 2021-22.

Ciurana ha tret importància. “Som conscients d’aquesta diferència en el nombre d’ajuts, però per a nosaltres no era el prioritari. El govern municipal actuarà com sempre. Hem de veure les necessitats reals que tenim i haurem d’aconseguir les beques que s’hagin de donar”, que el curs acabat va superar les 5.600. En aquest sentit, va recordar que la competència sobre el tema dels ajuts recau en la conselleria d’Educació de la Generalitat, però també és cert que aquesta fa cribratge i són els ajuntaments els que han de completar beques i imports.

Per la qualitat del servei

La regidora considera que aquest tema dels ajuts és molt important, però ho és més l’alimentació dels infants i joves que es queden al menjador. “En aquesta nova licitació hi va haver dos finalistes més i cadascú va oferir un nombre de beques. Serhs, que es va tornar a presentar, n’oferia 1.012 i Serunion, que ja havia fet aquest servei, 500. Des del primer moment es va prioritzar la qualitat del servei i evitar qualsevol temeritat”. Ciurana qüestiona que es puguin arribar a donar fins a mil beques en un curs com proposava Serhs. “És un servei que cal que sigui viable econòmicament. Miracles no es poden fer. Si es donen mil beques per curs (Serhs ja et donava 500 fins ara) són molts diners perquè l’àpat té un cost de 6, 33 euros. Això vol dir que hi ha algun aspecte del servei que es pot ressentir”. La regidora va afegir que “aquesta prestació no ha de tenir falles perquè el nombre de comensals és molt alt, entorn dels sis mil diaris sense pandèmia”.

L’adjudicació del servei a Fundesplai es va fer pública la setmana passada un cop la mesa de contractació va tancar el procés. Ciurana vol fer una comissió extraordinària amb els grups de l’oposició per parlar sobre el tema i resoldre dubtes. L’oposició està a l’espera. De moment s’ha mostrat crítica amb el govern denunciant que ens van assabentar per la premsa del resultat de la licitació del concurs i que volen tenir detalls de tot el plec de condicions i de l’adjudicació. La regidora va sortir del pas de la protesta. “És veritat que el tema anava a una comissió informativa del 12 de juliol, però no es va tractar perquè la mesa de contractació no havia decidit. Ho va fer dos dies després, el 15 de juliol, i aquest dia l’adjudicatària ho va fer públic. No podia pas amargar la informació si la premsa em preguntava”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
De 500 a 95 beques menjador
To Top