Publicitat
Terrassa

De carril bus a aparcament nocturn

Mesura municipal a l’avinguda de Josep Tarradellas

Tram on s'aplicarà la mesura en uns quinze dies / NEBRIDI ARÓZTEGUI

És una mesura ja implantada a altres sectors, com la carretera de Montcada, pert intentar pal·liar l’escassetat d’aparcaments al carrer. En quinze dies, el carril bus de l’avinguda de Josep Tarradellas tindrà una doble cara: de dia exercirà la seva funció habitual però de nit es convertirà en una espècie d’aparcament lliure amb 26 places.

El pàrquing nocturn funcionarà com a tal de 20 a 8 hores en el seu tram Oest, el que dona al barri de Grups Gibraltar-Lluís Companys. Quan arribin les 8, els usuaris hauran de retirar els seus vehicles perquè el carril bus tornarà a ser d’ús per als autobusos urbans.

Veïns del sector, sobretot dels pisos antics de Grups Gibraltar, que no disposen d’aparcaments comunitaris, s’han queixat de la falta d’aparcament al carrer, un problema que s’ha agreujat amb la instal·lació dels nous contenidors de recollida de residus. Aquests recipients són més grans que els anteriors i la seva col·locació, en ésser de càrrega en els camions només per la dreta, ha obligat a fer canvis de trànsit que han suscitat denúncies veïnals. Els residents crítics amb la transformació del barri consideren insuficients les 26 places habilitades al carril bus.

Els treballs d’adequació del carril estaran enllestits en quinze dies. Molt més trigaran els altres canvis dissenyats a la zona per l’Ajuntament, que confia en els fons Next Generation per reformar el trànsit de l’avinguda i crear un carril bus-taxi-bici-patinets i limitar la velocitat a 30 km/h.

Publicitat
De carril bus a aparcament nocturn
To Top