Publicitat
Terrassa

Ciurana reclamarà a la Generalitat les beques de menjador necessàries

La regidora d’Educació aclareix els dubtes de l’oposició sobre la nova adjudicació del servei de menjador escolar

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, va reiterar ahir que “el servei de menjador de les escoles públiques tindrà el nombre de beques que siguin necessàries, d’acord amb el que digui sempre Serveis Socials”. I va afegir tot seguit que “les reclamaren a qui correspongui”, que en aquest cas és el departament d’Educació de la Generalitat”.

Ciurana va fer aquestes declaracions durant la comissió de Cicles de la vida, que en aquest cas va ser extraordinària a petició dels grups de l’oposició per abordar la nova adjudicació de la prestació a Fundesplai (Fundació Catalana de l’Esplai). La nova empresa ha guanyat el concurs públic per un període de dos anys i ha de començar a operar el pròxim mes de setembre, en l’inici del nou curs escolar.

La regidora va prendre aquest compromís davant els dubtes que van expressar els representants polítics de Ciutadans, PSC i Junts per Terrassa sobre la reducció del nombre d’ajuts de menjador que comporta el canvi d’empresa en la gestió. Fundesplai s’ha compromès a 95 beques del cost total del menú (6,33 euros) per curs i Serhs, l’empresa anterior, en donava 500 beques i també cadascuna cobria el cost total de l’àpat. Anant més enllà, cal apuntar que Serhs tornava a presentar-se al nou concurs i havia oferit fins a 1.012 beques (més del doble). També hi concorria Serunion, que ja havia fet el servei abans de Serhs, amb 853.

El regidor de Ciutadans, David Aguinaga, va manifestar que estava sorprès per la diferència en el nombre de beques. En aquest sentit, Ciurana va insistir que “ambdós casos, el de Serhs i Serunion, vàrem intuir que un nombre tan alt d’ajuts és temerari perquè pot anar en determinant del servei”. La regidora va deixar clar que “nosaltres hem apostat per la qualitat i la sostenibilitat i no pel nombre d’ajuts”. I sobre això, va anunciar que hi haurà una persona del servei municipal d’Educació dedicada a la supervisió diària. El regidor Carles Lázaro, del PSC, va dir que compartia els criteris de la nova adjudicació, en tant que la qualitat ha d’estar per sobre de les beques. En aquest sentit, va considerar també que “la Generalitat és l’administració competent i, per tant, haurà de fer-se càrrec dels ajuts que facin falta”.

Quasi 5000 sol·licituds
Cal subratllar que el tema dels ajuts de menjador a Terrassa té una importància molt notable. El curs passat es van superar els cinc mil, que és pràcticament el nombre mitjà d’usuaris dels menjadors escolars públics. I s’espera que aquest nombre es mantingui el curs que ve, donat que les famílies van tramitar un total de 4.899 sol·licituds en el període oficial.Aquestes peticions segueixen el mateix camí. De l’Ajuntament van al Consell Comarcal del Vallès Occidental i d’allà al departament d’Educació, que és qui fa el cribratge i l’adjudicació (la beca pot cobrir el 100% de l’import o el 70%). Després, es fa el camí a la inversa: Consell Comarcal i Ajuntament. Des de sempre, l’Ajuntament ha revisat la documentació i ha complementat l’import dels ajuts si ho veia necessari. Això es va començar a fer perquè hi havia famílies amb beca amb un import parcial que renunciaven perquè deien que no podien finançar la resta de l’import.

Durant la comissió, Ciurana també va assegurar que la nova adjudicatària ha presentat tots els avals disponibles per la seva solvència. Finalment, la regidora va proposar fer una pròrroga de contracte d’un any més a l’antiga empresa, Serhs, per prevenció, per si de cas Fundesplai no pogués operar el mes de setembre. L’oposició (PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa) es va abstenir.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ciurana reclamarà a la Generalitat les beques de menjador necessàries
To Top