Publicitat
Terrassa

Augmenta la freqüència de la línia Terrassa-Barcelona de Ferrocarrils

Acabades les obres d’ampliació dels tallers del centre operatiu de Rubí

Andana de l'estació de Ferrocarrils de Terrassa Centre

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) podrà augmentar la freqüència de pas dels trens de la línia Barcelona-Vallès amb l’engegada de la nova subcentral elèctrica de Bellaterra (Vallès Occidental). La nova infraestructura garanteix l’augment de potència requerida en la línia quan es posin en servei els 15 nous trens previstos, que permetran que hi hagi trens a Sabadell i Terrassa cada cinc minuts i a Sant Cugat cada 2,5 minuts, en hora punta.

La nova infraestructura està situada entre les dues ja existents a Sant Cugat i Sant Quirze i el seu principal objectiu és el de subministrar fins a 5.400 kw de potència, està integrada dins del sistema de telecomandament d’energia d’FGC i s’alimenta de l’anell de 25 kV de Ferrocarrils, que transcorre actualment paral·lel a les vies.

A més, FGC ha acabat les obres d’ampliació dels tallers del centre operatiu de Rubí, on s’estan duent a terme les proves de les noves unitats que van començar a arribar a principis de maig. La línia del Vallès passarà de tenir una capacitat de 80 milions de viatgers a l’any a 110 milions i la infraestructura assolirà la màxima capacitat de la línia que uneix Sabadell, Terrassa i Sant Cugat amb el centre de Barcelona, una línia que l’any 2019 va arribar al rècord de 66,3 milions de validacions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top