Publicitat
Terrassa

Ferrocarrils augmentarà la freqüència de pas de trens

Es posaran en marxa quinze trens nous a la línia del Vallès

Andana de l’estació de Terrassa Rambla / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en marxa aquest mes la nova subcentral elèctrica de Bellaterra, que permetrà incrementar les freqüències a la línia Barcelona-Vallès, ja que donarà resposta als requeriments de demanda quan es posin en servei les quinze noves unitats, que permetran que hi hagi trens a Terrassa cada 5 minuts i a Sant Cugat, cada 2,5 minuts, en hora punta. Amb aquest nou equipament, FGC farà front a l’augment de potència que requerirà l’augment del trànsit ferroviari entre Barcelona i Terrassa.

La nova subestació elèctrica de Bellaterra està integrada per equipaments d’última generació. Se situa entre les dues ja existents a Sant Cugat i Sant Quirze i està integrada per equipament d’última generació, en especial en la seva part de control, amb un disseny basat en paràmetres de seguretat, fiabilitat, eficiència, eficàcia i sostenibilitat, tant en la seva explotació com en el seu servei.

Aquest nou equipament garanteix l’augment de potència que requerirà la línia quan es posin en servei els quinze nous trens. Ferrocarrils continua amb les proves de la nova unitat 115, que donarà servei a la línia Barcelona-Vallès.

El desenvolupament del projecte i l’obra s’han realitzat en col·laboració amb l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra. A part de la de Bellaterra, Sabadell i Sant Quirze, Ferrocarrils té també en servei una altra subestació a Rubí, amb una gran importància estratègica per a la línia, ja que és la que garanteix l’alimentació dels tallers de Rubí de manera independent a l’alimentació de la línia.

En paral·lel, FGC ha finalitzat les obres d’ampliació dels tallers del Centre Operatiu de Rubí (COR), amb tres noves vies de fossat, per disposar de més espai i capacitat per al manteniment de primer nivell de les unitats de tren ja existents (46) i de les quinze noves.

La primera de les quinze noves unitats va arribar a començaments de maig i des de llavors FGC està duent a terme les proves, que són de 6 mesos. Un cop passat aquest període, Ferrocarrils rebrà dues unitats cada mes fins arribar a les 15 previstes. Amb tots els trens ja provats, es podrà posar en marxa el nou itinerari que permetrà assolir la màxima capacitat a la línia vallesana.

Amb la implementació del nou itinerari, la línia del Vallès passarà de tenir una capacitat de 80 milions de viatges l’any a 110 milions. Amb aquest increment s’assolirà la màxima capacitat de la línia que uneix Terrassa amb el centre de Barcelona, una línia que l’any 2019 va arribar al rècord de 66,3 milions de validacions. Més transport públic és la millor eina de lluita contra el canvi climàtic i per la millora de la qualitat de l’aire en un entorn ja prou afectat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Ferrocarrils augmentarà la freqüència de pas de trens
To Top