Publicitat
Terrassa

El nou viaducte de la C-58 ja travessa la riera de les Arenes

Les obres del tercer carril han avançat i el pont sobre la riera ja es pot veure després de la instal·lació, aquest agost, del tauler sobre el qual s’habilitaran les calçades

Estat de les obres al tram de la riera de les Arenes. L’estructura del nou viaducte ja travessa la llera / ALBERTO TALLÓN

Els treballs del darrer tram d’obres de l’ampliació de l’autopista C-58 avancen a bon ritme. En aquest moment, la construcció del nou pont que travessarà la riera de les Arenes i que serà la via d’accés a la ciutat per als vehicles que circulin per la calçada lateral està molt avançada.

Durant els mesos de juny i juliol s’han aixecat els pilars i els estreps (contraforts) sobre els quals s’ha col·locat el tauler del pont. Les darreres setmanes s’ha procedit a instal·lar les bigues que conformen el tauler sobre el qual s’han d’habilitar les noves calçades.

ALBERTO TALLÓN

Aquest matí, els vehicles dels equips que treballen a la infraestructura circulaven per la superfície del nou pont, que ja ofereix una imatge clara del que serà la seva dimensió i estructura definitives.

El viaducte de la C-58 sobre la riera de les Arenes i l’avinguda del Vallès és una infraestructura de 128 metres de longitud dividida en quatre trams: els laterals sobre l’avinguda i els centrals sobre la riera. L’amplada del pont serà d’uns 15 metres.

Un cop entri en funcionament, el nou viaducte tindrà tres carrils de circulació de 3,5 metres cadascun, tots en sentit Terrassa, un voral exterior de 2,5 metres i interior d’1 metre, més l’espai per a les baranes de protecció.

A banda de la construcció del pont, aquesta darrera fase de les obres inclou l’execució dels ramals dels enllaços amb l’avinguda del Vallès. Enllestida l’obra civil, serà el moment de col·locar l’enllumenat, els sistemes de contenció, la senyalització i l’abalisament.

Finals d’any
Si no surten inconvenients de darrera hora, la conselleria de Territori té previst que l’obra estigui finalitzada a finals d’any. Inicialment s’havia treballat amb el calendari que els treballs acabessin l’estiu de 2021, però diferents factors han endarrerit l’execució de l’obra. Entre ells, les diferències de criteri entre Territori i l’ACA sobre l’encaix de les piles del viaducte a la llera de la riera de les Arenes.

ALBERTO TALLÓN

Un cop resolta la negociació, els treballs es van reprendre i el nou calendari per a la finalització dels treballs és a finals d’any.

L’ampliació de l’autopista C-58 té un pressupost global de 30 milions d’euros i ha estat executada en tres fases. El conseller Josep Rull va prendre la decisió el 2016 de resoldre les cues endèmiques d’aquesta via amb una ampliació per trams estratègics. La manca de pressupost per a una ampliació global havia endarrerit el projecte i la fórmula de l’actuació selectiva es va adoptar com una solució parcial i efectiva. La realitat és que cinc anys després d’aquella decisió les cues a la C-58 són història.

El tram que ara s’executa és el tercer dels tres projectats i s’executa en sentit Manresa. Consisteix en la construcció d’una calçada lateral de dos carrils entre Sabadell i Terrassa. El projecte inclou el nou viaducte ara en obres i dels ramals que enllaçaran amb l’avinguda del Vallès.

48 mil vehicles
Cada dia (dades pre-Covid) transiten 48 mil vehicles per l’autopista C-58 en el tram Sabadell-Terrassa, en sentit Terrassa. Amb l’entrada en servei de les noves calçades laterals (que parcialment ja han estat obertes al trànsit), i la connexió amb el nou viaducte, s’espera que 22 mil vehicles abandonin el tronc central de l’autopista, que quedarà alliberat en aquest tram de la meitat del flux de vehicles.

ALBERTO TALLÓN

Els dos trams projectats ja han estat executats i han entrat en servei, tots dos en direcció Barcelona. El primer en el tram Terrassa Est-Sabadell Centre, que ha guanyat un carril addicional. I el segon al nus de Sant Pau, amb dues calçades segregades que connecten amb l’AP-7 i la B-30.
El volum de trànsit en aquests dos trams era superior al registrat en direcció Terrassa, sempre amb dades d’abans de la Covid. 57 mil vehicles circulaven cada dia per la C-58 entre Terrassa Est i Sabadell Centre.

Més endavant, el volum de vehicles es dispara fins als 120 mil diaris al nus de Sant Pau, a la connexió amb la B-30 i l’AP-7. Un cop finalitzats els treballs, el flux de vehicles al tronc central es va reduir a 61 mil, la meitat.

L’ampliació de la C-58 en els tres trams projectats finalitzarà a finals de 2021, un any llarg abans que entri en servei la B-40 en tot el seu traçat Terrassa-Abrera. Territori calcula que un cop estigui enllestit el tram Viladecavalls-Olesa de la B-40 i entri en funcionament tot el traçat, el flux de vehicles entre el Vallès Occidental i el Baix Llobregat es dispari. Les primeres estimacions parlaven d’una aportació diària de 20 mil vehicles a l’eix de l’autopista C-58.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El nou viaducte de la C-58 ja travessa la riera de les Arenes
To Top