Publicitat
Terrassa

L’escola l’Avet presenta un concurs de continuïtat per assegurar el seu futur

El centre, amb una trajectòria de més de 60 anys a la ciutat de Terrassa, afronta dificultats financeres derivades de la Covid i de la baixa natalitat

El rètol de l’escola l’Avet al carrer del Cardaire, on cada dia el soroll de la quitxalla recorda que el centre és un referent en infantil i primària / alberto tallón

Un pas enrere, per agafar velocitat de creuer. L’escola l’Avet ha decidit presentar un concurs de creditors voluntari i de continuïtat que li permeti superar les dificultats financeres provocades per la crisi de la Covid i afrontar un pla de recuperació. El centre comença el curs amb normalitat i amb l’empenta de tota la comunitat educativa. En dos anys, espera haver superat els problemes i poder afrontar una nova etapa sense entrebancs econòmics.

La davallada demogràfica a la ciutat ens ha repercutit en una baixada de la matrícula -comenta Joan Vert, director gerent de l’escola l’Avet- i en una reducció dels ingressos.” En paral·lel, la irrupció, la primavera de 2020, de la pandèmia de la Covid va deixar el centre sense la facturació del menjador.

Els problemes de tresoreria i la necessitat de fer front al crèdit derivat de la reforma de la cuina del centre han impulsat la solució. Un concurs de continuïtat “amb la voluntat clara de continuar amb el projecte educatiu”, comenta Vert. “Hem estat sempre assessorats per economistes i advocats i ens recomanen utilitzar les eines que hi ha per a aquestes circumstàncies, i fer-ho ara que el projecte té futur, no quan la situació pogués ser irreversible.”

Pagaments amb comoditat
El concurs permetrà al centre “afrontar els pagaments amb més comoditat i donar compliment a un pla de futur per a l’escola”, comenta Francesc Salvatella, advocat que porta la direcció lletrada del procediment . “Que no s’espantin els pares. Si tot va com està previst, la continuïtat del centre està garantida.” Aquest setembre, la derivació de quatre alumnes d’una altra escola concertada que quedava lluny de la ràtio per classe ha permès a l’Avet completar l’aula de P3 i mantenir el concert. A banda, el centre registra “un canvi positiu de tendència en el nombre de matriculacions” que ha estat una alegria per a la comunitat educativa.

L’Avet encara ara el curs 2021-2022 “amb tranquil·litat absoluta”, explica Joan Vert. “Aquesta no és una situació exclusiva nostra. Hi ha moltes empreses que pateixen les conseqüències de la crisi de la Covid.”

Com sempre
A les aules del carrer del Cardaire les classes arrencaran “amb tota normalitat. Amb el professorat íntegre i amb tot el personal. No hi haurà canvis en l’activitat del centre”, que afronta dos anys de recuperació des de la tranquil·litat. “L’escola funcionarà com sempre”, afegeix Vert.

L’Avet va comunicar ahir als pares la presentació del concurs de creditors voluntari i de continuïtat i “les mostres de suport han estat constants”. També de l’equip docent i dels treballadors del centre, que “ens han manifestat el seu compromís per tirar endavant el projecte educatiu”.

L’Avet compta també amb el suport del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Terrassa. Ambdues administracions valoren la llarga trajectòria de l’Avet i “el model d’escola inclusiva del que som referència a la ciutat, on cobrim unes necessitats específiques d’escolarització”, comenten des del centre. La direcció ha fet públic un comunicat en què manifesta la seva confiança “plena en la viabilitat de l’escola” i afirma que col·labora “amb l’administració per fer-ho possible”.

Un projecte pedagògic innovador

L’escola l’Avet és tot un referent en el món de l’escola concertada egarenca. Va néixer el curs 1960-61 com a jardí d’infància al número 23 del carrer del Cardaire i va créixer amb la ciutat, convertint-se en un centre de primària. Els anys 80 va signar acord amb la Generalitat i es va incorporar a la xarxa catalana d’escoles concertades. Actualment, l’Avet té 220 alumnes des de P1 fins a primària. El seu projecte d’escola catalana i la seva aposta per la innovació pedagògica han estat constants. Els docents han col·laborat en els llibres de text de les editorials Casals i Onda, en català i castellà, distribuïts també per Llatinoamèrica. Especialitzada en formació audiovisual, ha estat premiada dos anys pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’escola l’Avet presenta un concurs de continuïtat per assegurar el seu futur
To Top