Publicitat
Terrassa

ERC commemora els fets del 1713

El grup municipal ha fet un discurs commemoratiu a la plaça de la Torre del Palau i una ofrena floral a la Casa del Poble

Isaac Albert, Laura Armengol i Juli Fernández a la plaça de la Torre del Palau / Santi Olivet

El 3, 4, 5 i 6 de setembre de 1713 van ser uns dies de desolació i dol per a tots els terrassencs quan les tropes borbòniques de Felip V van atacar, saquejar i incendiar la ciutat. Per recordar els fets històrics i tenir-los ben presents a la memòria de tots els egarencs, Esquerra Republicana ha organitzat aquesta tarda un acte commemoratiu de la mà d’Isaac Albert, portaveu d’Esquerra a Terrassa, Laura Armengol, portaveu del Jovent Republicà de la ciutat, i Juli Fernández, antic alcalde de Sabadell i membre polític del partit republicà, com a substitució de Meritxell Serret, politòloga i delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Desenes de persones s’han aplegat a la plaça de la Torre del Palau, epicentre del discurs del partit polític, per rememorar tots aquells terrassencs que van defensar la vila i van protegir els seus ideals, tot i que els va costar la vida. Laura Armengol ha omplert la plaça amb paraules reivindicatives i enfocades en el canvi: “Som aquí per retre homenatge a la memòria històrica i no repetir errors comesos en el passat. El jovent recordem i no oblidem, lluitem per la llibertat” ha exclamat, amb els clams del públic envoltant-la.

En la mateixa línia, Isaac Albert ha enllaçat la vessant política actual amb els tràgics fets dels inicis de setembre de 1713: “Aquesta tarda ens reunim per recordar tots aquells terrassencs que van lluitar per la seva llibertat, una llibertat que encara avui anhelem i reivindiquem. Terrassa és una ciutat molt diversa i unida que sempre ha defensat els seus drets, tal i com va demostrar el 1713” ha assenyalat. A més, el portaveu d’ERC ha emfatitzat la vessant local i més humana a l’enviar un missatge de suport cap al fill de Jordi Ballart i tota la família davant del càncer d’en Xito, fill gran de l’alcalde, assegurant que Terrassa no quedaria desemparada: “Posem tot el nostre cor cap a la família de l’alcalde. Terrassa és una ciutat preparada per afrontar totes les adversitats, i sortirà endavant amb l’ajuda de tots” ha comentat.

Per la seva banda, Juli Fernández s’ha enfocat en la cohesió entre les dues cocapitals del Vallès Occidental, Terrassa i Sabadell, com a símbol d’unió per aconseguir una fita en els inicis d’una nova etapa política, havent entrat ja al mes de setembre. “Gràcies a tots per deixar-me participar en aquest acte tan bonic de commemoració, en aquests moments de retrobament, per recordar la lluita tan dura que van viure fa 300 anys per defensar els drets de tots els catalans i catalanes” ha agraït.

Com a cloenda de l’acte, les personalitats polítiques s’han acostat cap a la Casa del Poble, del carrer Cremat, per fer l’ofrena floral habitual i cantar conjuntament el cant dels Segadors, amb gran emotivitat a l’ambient.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
ERC commemora els fets del 1713
To Top