Publicitat
Terrassa

EL PSC proposa adaptar els antics jutjats per a FP

La reforma donaria resposta a la manca de places de Formació Professional i dignificaria un espai central de Terrassa

Alfredo Vega i Carlos Lázaro, membres del PSC, a la roda de premsa als antics jutjats / Alberto Tallón

Davant dels més de 800 joves de Terrassa que s’han quedat sense plaça aquest any per estudiar un cicle formatiu, el Partit Socialista ha denunciat una greu manca d’oferta de FP i ha exigit una major planificació de cara al futur. El partit polític ha demanat a la Generalitat que els antics jutjats, situats a la Rambla d’Ègara i sense utilitat des de fa 12 anys, s’habilitin com a centre destinat a impartir cicles formatius.

“Adaptar aquest edifici no només oferirà a centenars de joves la formació que necessiten per poder inserir al món laboral, sinó que també servirà per dignificar aquest espai i dinamitzar econòmicament Terrassa” ha emfatitzat Alfredo Vega, exalcalde de la ciutat i membre del PSC, en una roda de premsa on també han assistit famílies que s’han trobat amb què els seus fills no tenen plaça per a estudiar el que volen.

“Mai m’ha agradat estudiar, i ara que puc triar, no em deixen” és la frase lapidadora que l’Ana Sánchez escolta del seu fill de 15 anys, l’Eric, que s’ha quedat fora del grau d’Informàtica que volia estudiar a l’Institut Nicolau Copèrnic i de les altres cinc opcions de la preinscripció. Ambdós estan pendents del resultat de la reassignació, però tenen poques esperances.

Un augment de places insuficient
Per intentar solucionar la falta d’oferta per les FP, s’han ampliat tres grups de cicles formatius amb 175 places més, però el PSC considera que són mesures insuficients. “Davant d’una emergència educativa, no es pot oferir una educació d’emergència” ha declarat el regidor del PSC Carlos Lázaro.

Els socialistes concorden amb el Consell de la FP de Terrassa davant la urgència d’augmentar els recursos per als cicles formatius, també com a “part de l’estratègia per a lluitar contra la precarietat laboral i l’atur juvenil”. Lázaro ha recordat, a més, que la xifra d’abandonament escolar a Catalunya és del 17’4%, i milers de joves de Terrassa es troben en aquesta situació. Ha recalcat la relació entre la formació professional i el món empresarial, argumentant que la millora del cicles formatius repercutirà positivament en l’economia de la ciutat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
EL PSC proposa adaptar els antics jutjats per a FP
To Top