Publicitat
Terrassa

Atorgades 5.013 beques menjador

L’ Ajuntament farà aportacions per completar la subvenció

Un menjador escolar

El departament d’Educació de la Generalitat ha concedit un total de 5.013 beques de menjador escolar, que representen un 74 ,3 per cent del nombre de sol·licituds presentades (6.741, 896 més que l’any passat). De les peticions tramitades hi ha 1.284 que han estat denegades, en la majoria dels casos per superar el llindar de renda o el capital immobiliari. Pel que a la resta, o bé estan a l’espera de resolució per part del Consell Comarcal o resten pendent de rebre de nou la documentació sol·licitada.

Un any més, l’Ajuntament farà una aportació complementària sobre 2.377 beques que han tingut un ajut parcial de l’import del menú. D’aquesta manera, es vol donar continuïtat de suport a totes les famílies que presenten situacions socials de risc i que necessàriament han de fer ús del servei de menjador escolar. Així, en total, aquest curs escolar s’han atorgat 2.656 ajuts al cent per cent i 2.357 al setanta per cent. Des de Serveis Socials s’ha començat a envair aquesta setmana els missatges de text a totes les famílies que els han demanat, ja que el curs comença el dilluns i el servei de menjador ja s’obre el mateix dia.

La convocatòria per demanar ajut per ser usuari del menjador es fa quan s’acaba el curs anterior. Les famílies fan el tràmit a l’Ajuntament i aquest deriva tota la documentació al Consell Comarcal i aquest al departament d’Educació. Un cop hi ha la resolució del màxim responsable, la documentació fa el camí a la inversa. La convocatòria, però està oberta tot el curs perquè poden arribar famílies nouvingudes que necessitin l’ajut i altres famílies que els pot canviar la situació d’ingressos per la pèrdua de feina.

Del total de sol·licituds, cal destacar que hi ha 2.642 que corresponen a famílies monoparentals de les quals s’han aprovat un total de 2.110, 748 amb el cent per cent del cost del menú i 1.362 amb el setanta per cent. Enguany s’ha seguit el protocol iniciat fa dos anys amb aquestes famílies: si tenien puntuació social i compleixen el requisit que en l’horari escolar estan treballant se’ls aprovarà el cent per cent de l’import del menú. Mentre que si no tenen puntuació social, però els ingressos són inferior a 30 mil euros anuals, l’import de la beca serà del setanta per cent.
Les persones que demanin revisar la resolució de la seva petició ho poden fer a través del correu electrònic bequesmenjador@terrassa.cat indicant el seu número de telèfon perquè es posin en contacte amb elles. També a través de la seu electrònica de l’Ajuntament es podran presentar al·legacions i/o renúncies.

El Consell Comarcal també va informar ahir que el curs començarà amb 16.323 beques atorgades a tota la comarca, després d’un nou augment del 6,9 per cent en les peticions (22.961).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Atorgades 5.013 beques menjador
To Top