Publicitat
Terrassa

La Maleta de l’Aigua: recurs pedagògic per a infants relacionat amb l’aigua i Terrassa

Les maletes estan plenes de contes i jocs relacionats amb l’aigua i el municipi

Les dues maletes de l’aigua, una amb llibres i contes i l’altra amb trencaclosques i jocs per diverses edats / Taula de l'Aigua

“L’aigua és un bé vital i comú responsabilitat de tots. Volem ensenyar als infants a valorar-la” amb aquestes paraules, Bea Escribano, presidenta de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT), ha presentat el nou recurs educatiu que ha impulsat l’Observatori: “La Maleta de l’Aigua”. Amb voluntat de fer conèixer als nens i nenes el funcionament de l’aigua a la ciutat, les escoles podran accedir a dues maletes plenes de jocs relacionats amb l’aigua i el municipi.

El nou material pedagògic es basa en la Nova Cultura de l’Aigua, fruit d’un treball col·laboratiu impulsat per la Taula d’Educació i creat per l’OAT. Una maleta consta de 28 llibres i contes, i l’altra de dos jocs de taula, cinc trencaclosques i un joc de pati de grans dimensions, pensats per a diferents edats, des d’infantil fins a l’ESO.

“Per nosaltres, aquest projecte representa un repte democràtic i per a la ciutat. Volem ser un exemple per als altres municipis” va comentar Escribano en la roda de premsa d’ahir sobre el nou projecte. Àngels Tripiama, de l’Associació Dones de l’Aigua, va explicar la importància d’ensenyar als infants el procés de potabilització de l’aigua, i a apreciar-la: “Obrir l’aixeta i que surti aigua no és un recurs que tinguin tots els països. Hem d’ensenyar-los que l’aigua ha de tornar al mar i la nostra petjada ha de ser mínima” va comentar.

Emili Díaz, de la Taula d’Educació, va parlar sobre la crisi ecològica i el paper crucial de l’aigua, com a recurs escàs: “L’aigua no es renova al ritme del capitalisme industrial, sinó segons el seu cicle vital” ha especificat. El professorat pot accedir al recurs mitjançant un servei de préstec: les maletes de l’aigua es poden recollir a l’ESEIAAT o es poden demanar a través de la web de l’OAT.

Un projecte en fase creixent
L’Observatori de l’Aigua a Terrassa va néixer el 2018 durant el Ple Municipal de l’Ajuntament, i des de llavors ha lluitat per conscienciar a la ciutadania sobre la importància de preservar l’aigua i els recursos naturals de la zona com rius i aqüífers. Mitjançant una xarxa de recerca en laboratoris i una social formada per grups de treball i entitats ciutadanes, l’OAT creu en una gestió de l’aigua pública i transparent. A llarg termini, la intenció de l’OAT és expandir-se i oferir una relació estreta entre la vinculació científica i ciutadana.

Publicitat
To Top