Publicitat
Terrassa

Més de 88 mil banyistes a les piscines municipals

Les piscines tanquen temporada amb 88 mil usuaris, superant en 24 mil banyistes el primer estiu de pandemia

La piscina de Vallparadís ha tingut 56 mil usuaris / nebridi aróztegui
Publicitat

Les piscines municipals han tancat la temporada de bany amb 88.375 banyistes, una bona dada pel segon estiu de pandèmia. Els usuaris han tornat a banyar-se a la xarxa de piscines públiques en un estiu amb temps variable i una única onada de calor.

Les piscines van tancar portes el dia 5 de setembre amb una resposta de públic superior al primer estiu de pandèmia. El 2020, 63.709 usuaris van capbussar-se a les bases locals, 24 mil menys que l’exercici en curs. Durant la temporada de bany de 2021, l’afluència de públic ha augmentat un 28%.

Banyistes a la piscina de Vallaparadís /Nebridi Aróztegui

Les dades, però, encara estan lluny de la mitjana de 100 mil banyistes que registraven les piscines municipals els anys anteriors a la pandèmia. El registre de persones d’aquest estiu està un 20% per sota dels exercicis 2018 i 2017.

Les dues darreres temporades, les limitacions d’aforament derivades de la pandèmia han condicionat l’afluència de públic a les piscines. El 2021, els equipaments han reduït l’aforament a un terç de la seva capacitat per assegurar la distància de seguretat tant a la zona de platja com a dins de l’aigua. Els usuaris menors de 14 anys tenien entrada gratuïta i els horaris de bany s’han organitzat en dos torns de matí i tarda.

56 mil banyistes a Vallparadís
La piscina de Vallparadís, la més gran de la ciutat, amb un aforament limitat de 500 usuaris per cada torn de matí i tarda, ha rebut 56.315 banyistes aquest estiu, 17 mil banyistes més que 2020.
Per darrere hi ha la piscina municipal de Les Arenes, amb 12.147 usuaris, i les piscines de Sant Llorenç i La Maurina, amb 10.159 i 9.759 banyistes, respectivament. Totes elles han vist incrementat la demanda aquest estiu respecte a l’any passat.

Un estiu més la temporada de bany va començar el 24 de juny, coincidint amb la festivitat de Sant Joan, i va finalitzar el 5 de setembre. Les piscines han afegit una setmana al calendari original i el resultat ha estat 2.169 banyistes a tota la ciutat i un 27% d’ocupació.

Aquest estiu han augmentat els usuaris a totes les piscines

La segona temporada de bany en pandèmia s’han adoptat mesures de seguretat per minimitzar el risc de contagi. Per evitar la utilització compartida d’espais, els serveis de guarda roba i vestidors no s’han obert i s’ha limitat l’accés als lavabos.

Amb l’objectiu de minimitzar les cues i el temps d’espera per accedir a les instal·lacions s’ha ampliat la xifra de taquilles i s’han modificat els recorreguts dins dels equipaments per evitar l’encreuament de persones.

Molt satisfets
Miguel Ángel Moreno, regidor d’Esports, va informar ahir en comissió informativa sobre el resultat de l’enquesta d’opinió que cada any fa l’Ajuntament de Terrassa entre els usuaris de les piscines municipals.

Els banyistes puntuen amb un 8,5 l’experiència de bany

Un 95% dels banyistes se senten satisfets o molt satisfets amb l’experiència de bany i un 98,5% puntua amb un notable o un excel·lent l’atenció rebuda per part del personal de piscines. Els usuaris puntuen amb un 8,5 les piscines locals.

Publicitat
Més de 88 mil banyistes a les piscines municipals
To Top