Publicitat
Terrassa

Torna la Ruta De Tapa en Tapa

L’itinerari compta amb de 20 locals adherits

La presentació s'ha fet aquesta tarda a la Casa Alegre / ALBERTO TALLÓN

La tornada a la normalitat es fa lenta, però quina obstinació posen alguns a aconseguir-ho. Després del parèntesi obligat de l’any passat, el Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, amb el suport de l’Ajuntament, ha tornat a organitzar la Ruta De Tapa en Tapa, que arriba en el 2021 a la seva edició número 11 amb novetats, i no sols les forçades per la situació de pandèmia: enguany no hi ha llibret perquè els participants en l’itinerari l’emplenin segellat, i participar així en un concurs, però per primera vegada s’obre la porta a una opció de tapes veganes en els bars i restaurants adherits a la ruta.

Són 21 els locals integrats en aquesta proposta, que començarà divendres vinent i acabarà el 10 d’octubre. Aquest any la tapa no està vinculada a cap beguda: cada local pot triar la seva beguda, i el preu de la tapa i beguda ha de ser de 3 euros. I quines tapes hi ha? Són les resultants d’una creixent aposta per la creativitat, que eixampla cada vegada més les antigues formes. Hi ha tires de pollastre amb hummus de llenties, i caramel de formatge de cabra, i farcellet de ricotta.

Icroquetó de pastanaga amb enceba. També un minibrioix de mandonguilles guisades amb parmesà i alfàbrega. I arròs amb gamba o un minicrep de mousse de tonyina. Enguany, sense patrocinadors de substància, però amb una il·lusió redoblada. Els interessats a participar en l’itinerari poden consultar els establiments en la plataforma www.tastal.cat, on podran filtrar fins i tot els locals que ofereixen menjar vegà.

L’Associació Vegana de Catalunya i Tastal col·laboren en aquesta edició de la recuperació. Juanjo León, president de l’associació, ha celebrat que la restauració “s’impliqui” en aquesta oferta sense relació amb la carn, mentre que el regidor de Turisme, Pep Forn, ha enaltit el paper del gremi per atrevir-se a reprendre la proposta “en un any com aquest”. Serà diferent, però la ruta “està consolidada” i redunda no sols en la dinamització del sector de la restauració, sinó també com a forma “de projecció de tota la ciutat” amb el gens menyspreable complement de la gastronomia. Un element, el de la promoció de Terrassa, que “fa més més visible” el treball de l’hostaleria, com ha destacat Núria Marín, tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat.

Xavier Gómez, president del gremi, ha agraït el suport dels terrassencs a un sector molt castigat per la crisi. En un any complicat, va dir, el gremi s’ha volgut arriscar per continuar “fent ciutat”. Enguany no hi haurà premis per a la millor tapa, ni llibres segellats pels comensals, però aquests sí que podran participar en un sorteig aportant el seu tiquet de consum en una aplicació del gremi. Ahir no va haver-hi degustació a la Casa Alegre de Sagrera, on es va celebrar la presentació de la ruta, però a partir del divendres hi haurà més de vint bars esperant l’arribada de clients “ruteros” amb tapes suculentes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Torna la Ruta De Tapa en Tapa
To Top