Publicitat
Terrassa

La tercera vacuna arriba a les residències

Perdo Luis Camarero, el primer vacunat a la ciutat al desembre de 2020, ha rebut avui la tercera dosi a la residència Vapor Gran

Pedro Luis Camarero, en el moment de vacunar-se amb la tercera dosi /Nebridi Aróztegui
Publicitat

Pedro Luis Camarero, l’usuari de la residència de gent gran Vapor Gran que va rebre la primera vacuna contra la Covid a Terrassa, ha estat avui el primer usuari del centre en rebre la tercera dosi.

“És necessari. Ho diuen els metges”, ha dit després de ser inoculat amb una dosi de Pfizer a la porta del centre.

Salut va començar divendres la distribució de la tercera dosi als usuaris de residències de Catalunya i des de dilluns ho fa a la Regió Metropolitana Nord, de la que forma part Terrassa. A la ciutat i té previst completar el programa de vacunació demà dijous.

La distribució del vaccí la fan els proveïdors sanitaris MútuaTerrassa i Consorci Sanitari de Terrassa. Els receptors són els usuaris de residències i dels centres de dia adscrits a les residències. “També estem vacunant als malalts de risc del grup 7”, ha comentat Estefania Uña, referent del servei de gestió de vacunes de MútuaTerrassa.

Publicitat

Uña ha recordat que, aquesta tercera dosi “reforça la immunitat en aquestes persones grans que estan institucionalitzades, que són més vulnerables a infectar-se i a què hi hagi un brot. Els estem protegint molt contra les formes greus de la malaltia”.

Està previst que el Consorci Sanitari de Terrassa posi unes 700 vacunes aquesta setmana i Mútua de Terrassa al voltant de les 1.500. Uña ha explicat que Mútua ja ha inoculat la meitat de les vacunes d’aquesta tercera dosi a usuaris de residències de Rubí, Sant Cugat i Terrassa.

Al dispositiu sanitari que distribueix la tercera dosi a la Regió Metropolitana Nord ho viuen “con un gran dia” i els “aporta ilusió per culminar el camí per acavar amb la pandèmia”.

Avui, el portal DadesCovid xifra en 162.609 les persones que a Terrassa han rebut la pauta completa de vacunació. La pandèmia es troba en fase moderada a la ciutat, amb una incidència acumulada a 14 dies del 67,94, molt per sota dels 125,74 que es registrava la primera setmana d’octubre, un risc de rebrot de 67 i una velocitat de reproducció de 0,98, ratllant de nou el llindar de creixement de la pandèmia. Ara cada positiu contamina una persona.

Publicitat
To Top