Publicitat
Terrassa

Salut reordena els punts de vacunació a Terrassa

El punt de MútuaTerrassa al carrer del Castell passa a ser l’únic centre massiu de vacunació que posarà primeres dosis a la comarca

Vacunació contra el Covid-19 al Centre Cívic Montserrat Roig / Nebridi Aróztegui

El Departament de Salut ha decidit reordenar els punts de vacunació a la Regió Metropolitana Nord, on es troba Terrassa, després de donar per per tancada aquesta setmana la campanya de vacunació massiva contra la Covid-19, amb un total de 2,8 milions de dosis administrades a la nostra regió i un 82% de la població major de 12 anys amb la pauta completa.

Així, a partir del proper dilluns, 27 de setembre, la campanya enceta una nova etapa en la qual la vacunació es mantindrà als centres d’atenció primària, els hospitals i els dispositius mòbils i es concentrarà en menys punts massius, garantint així la proximitat de la vacuna a la ciutadania.

A la Regió Metropolitana Nord, continuaran oberts per a primeres dosis el Palau d’Esports de Granollers, el CAP El Maresme (Gatassa) de Mataró i el punt de Mútua Terrassa, al carrer del Castell, 25, de Terrassa. La vacunació es farà amb cita prèvia (demanant hora al web vacunacovid.catsalut.cat) o sense cita.

La resta de punts vacunals que hi havia fins ara a la regió seguiran disponibles per administrar les segones dosis que tenen pendents, no es podrà demanar hora per a la primera dosi i tampoc s’hi podrà anar sense cita. Aquests espais, molts d’ells cedits pels ajuntaments, es tancaran quan s’acabin de posar les dosis pendents i podran tornar a acollir les seves activitats habituals. En el cas de Terrassa, el punt ubicat al Centre Cívic Montserrat Roig tancarà el 30 de setembre i el de Consultes Externes de l’Hospital de Terrassa, el 13 d’octubre. El punt de Mútua Terrassa al carrer del Castell, l’únic punt massiu de la ciutat on es seguiran posant tant primeres com segones dosis, encara no té data de tancament.

Amb el tancament progressiu dels punts vacunals, Salut finalitza l’etapa de vacunació massiva -amb 1,4 milions de persones de la Regió amb la pauta completa-, i aborda una segona fase de manteniment i de cerca proactiva d’aquelles franges i col·lectius pendents de vacunar. Una estratègia comunitària que pivota a partir dels centres d’atenció primària i del seu coneixement de la població i que fa mesos que està convivint amb altres accions de diferent intensitat. A la Metropolitana Nord, per exemple, les darreres setmanes s’han instal·lat punts de vacunació als campus universitaris del territori.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top