Publicitat
Terrassa

Queixes pel trànsit al carrer de Joaquim de Paz

Veïns de la zona denuncien la perillositat del vial

Tram del carrer de Joaquim de Paz, al Centre / ALBERTO TALLÓN
Publicitat

Els nens han passat de jugar al carrer amb una certa autonomia i una certa tranquil·litat a veure’s obligats, ells i les seves famílies, a estar en alerta. Ja no se senten segurs al seu carrer, el de Joaquim de Paz, perquè aquesta via ha passat de ser semipeatonal, amb paviment pensat per a això, a ser una via de pas continuat de vehicles. “La situació s’ha tornat insostenible”, diu Àngels Rallo, una veïna farta que cotxes i camions colpegin la seva façana a la cantonada del carrer de Joaquim de Paz amb el del Passeig. El veïnat posarà en marxa una recollida de signatures per reclamar solucions.

I les reclamen des de fa setmanes. En realitat, la lluita d’alguns d’ells es remunta a anys enrere, quan, diuen, l’Ajuntament es va comprometre al fet que aquest carrer del Centre es convertís en un més només per a vianants, però es va convertir en una cosa mixta, una via “semipeatonal“, amb pas de vehicles però amb circulació amb poca densitat. El paviment no és el normal en un carrer a l’us, concebut per al trànsit convencional: el carrer de Joaquim de Paz, en el tram del conflicte, entre el carrer de Sant Antoni i el del Passeig, té un terra de carrer per als vianants, i no disposa de voreres des que, anys enrere, fos remodelada i els veïns haguessin d’afrontar “una quantiosa derrama”, recorda una de les residents més crítiques.

Malament que bé, el veïnat convivia amb aquesta doble cara del carrer, per als vianants però no del tot, fins que els canvis de trànsit que l’Ajuntament va posar en marxa al juliol passat, amb la creació de noves àrees de vianants al Centre, han fet saltar per l’aire, segons sembla, la precària cohabitació. El motiu: el carrer de Joaquim de Paz, en el tram indicat, entre Sant Antoni i Passeig, és ara de sentit únic (abans es combinaven diversos alguns sentits) i, amb el tancament al trànsit d’altres vies pròximes, i amb les modificacions a implantar a Sant Josep i Sant Cristòfol, s’ha convertit en l’únic camí de pas en aquest sector. Com els cotxes ja no poden passar pel carrer de la Font Vella i estan obligats a girar pel carrer del Passeig, aquest ha de soportar molt més trànsit.

Publicitat

 

Sense voreres

A Joaquim de Paz, els cotxes transiten des de Sant Antoni fins a Passeig, i són molts més que abans. “Fa uns dies un vehicle gairebé atropella al meu fill”, recorda una veïna que ha enviat instàncies a l’Ajuntament, “sense obtenir resposta”, i que crida l’atenció sobre un aspecte clau: el carrer no té voreres, per la qual cosa la convivència entre vianants i vehicles és fa difícil en un vial no preparat per a aquesta nova situació. “Estem molt saturats”, indica. Ella està sollevada, però també ho està Joan López, un veí que es queixa de la velocitat que agafen molts vehicles en el tram polèmic, del perill “per a la canalla que va caminant o amb bici. Creuar, ara, és perillós”, diu.

Al trajecte entre els carrers de García Humet i del Passeig hi ha instal·lades un parell de pilones, que són una dotzena en l’altre tram, entre Sant Antoni i García Humet. La funció és evitar estacionaments i obligar els vehicles a reduir velocitat. Però la mesura no és suficient, ara mateix, per resoldre la situació, segons els denunciants. Entre ells, Àngels Rallo. El seu habitatge, en una cantonada, té una reixa de 1917 que, com la façana, pateix els impactes de turismes i camions cada dos per tres. “Això és  ja escandalós”, conclou aquesta veïna.

Publicitat
Queixes pel trànsit al carrer de Joaquim de Paz
To Top