Publicitat
Terrassa

Menys de 20 alumnes sense plaça a FP

Després del període extraordinari de matriculació, el gruix d’estudiants ja té plaça d’FP

Alumnes de cicles formatius de l'INS Santa Eulàllia / Nebridi Aróztegui

La xifra de 830 alumnes sense plaça en cicles formatius del juliol s’ha vist reduïda en dos mesos a menys de vint, segons informa la regidoria d’Educació de Terrassa. Tancat el període extraordinari de matriculació que la conselleria d’Educació va obrir entre el 8 i el 10 de setembre, el gruix dels estudiants que aspiraven a una plaça en cicles formatius a la ciutat ja la té assignada.
“En aquests moments tenim una petita llista d’espera de menys de 10 alumnes al cicle de Sistemes Microinformàtics i Xarxes –comenta Teresa Ciurana, regidora d’Educació–. Són alumnes que esperem que es puguin reabsorbir” durant el període de matrícula. Queda algun estudiant més sense plaça a la ciutat, on “dels 832 estudiants que no la van tenir en primera opció el mes de juliol –concreta Ciurana–, ara hi ha uns quinze, potser algun més, però no arriben a vint, que no s’han pogut matricular”.

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray va anunciar ahir que cap alumne que es va preinscriure a FP al període ordinari s’ha quedat sense plaça. Llevat de 618 estudiants a Catalunya, entre els que figuren els menys de vint terrassencs.

El nou grup concertat se suma als tres que es van crear al juliol

Aquests alumnes poden optar ara a les 1.902 vacants que hi ha a diferents cicles formatius a Catalunya o bé accedir a les 165 places noves dels 5 grups que es concertaran de manera extraordinària. Tres d’aquests nous grups s’obriran al Vallès Occidental i, d’aquests, un a Terrassa.

Estudiants de cicles formatius de l’INS Terrassa /Nebridi Aróztegui

Serà un grup del cicle formatiu de Cures Auxiliars d’Infermeria, el més demandat a tota Catalunya. Teresa Ciurana espera que amb les noves places “es donarà cobertura a tota la demanda en primera opció” d’aquesta modalitat.

Un èxit
“S’ha confirmat el que intuíem”, comenta Ciurana. “Esperàvem que la gran xifra de més de 800 alumnes sense plaça del juliol es resoldria satisfactòriament i així ha estat”. La regidora considera “un gran èxit” l’increment de la demanda de places d’FP que s’ha registrat aquest curs. “Un 50% de les preinscripcions no provenen de l’ESO –explica–. Això vol dir que entre tots hem contribuït a millorar la imatge de l’FP”. Aquesta opció atrau no només als estudiants d’ESO, també persones que volen actualitzar coneixements.

A Terrassa, el nou grup que ahir va anunciar el conseller se suma als tres grups que es van crear el juliol: Gestió Administrativa a l’Institut Terrassa, Cures d’Auxiliar d’Infermeria a l’institut Blanxart i Sistemes Microinformàtics i xarxes a l’Institut Nicolau Copèrnic. En total, sumant els nous grups i l’ampliació de ràtios, hi haurà a la ciutat 132 places noves.

Acompanyament i assesorament a Educació

“Aquells alumnes que no han obtingut plaça poden posar-se en contacte amb els serveis d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa. Farem seguiment i els acompanyarem amb l’objectiu que ningú es quedi fora”. La regidora Teresa Ciurana fa una crida a les famílies dels alumnes que no tenen plaça perquè exposin la seva situació “als serveis territorials d’Educació al Vallès Occidental o al mateix Ajuntament”. Encara hi ha places vacants, a Terrassa i a la comarca, recorda. L’oferta de places extraordinàries i l’ampliació de ràtios –de 30 a 33 alumnes per aula– han contribuït a resoldre les llistes d’espera, però Ciurana apunta que de cara als cursos vinents “encara hem de resoldre la quadratura del cercle: que els perfils que necessiten les empreses coincideixi amb els gustos del jovent i les modes”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Menys de 20 alumnes sense plaça a FP
To Top