Publicitat
Terrassa

Sant Llorenç i les Fonts estan de festa

Programes festius plens d’activitats als dos barris

Actuació de diables / NEBRIDI ARÓZTEGUI

A l’octubre, també. Almenys dos barris de Terrassa, Sant Llorenç i les Fonts, se sumen al context de retrobament amb les festes majors i celebraran les seves, després del parèntesi de la pandèmia, a partir d’avui i fins diumenge. I no seran festes testimonials, de tràmit: en tots dos sectors s’han preparat programes complets, variats, i durant tres dies.

La de Sant Llorenç serà la primera festa organitzada per la nova junta de l’associació de veïns (AVV), que es va fer càrrec de l’entitat fa un any i que en la revista del programa ha recordat a les víctimes del coronavirus. La festa “serà diferent, marcada per les mesures i restriccions actuals”, però la junta subratlla la seva il·lusió pel retrobament dels veïns als carrers, “per poder fer nous vincles socials i estar estones junts”. L’A. VV. ha mostrat la seva satisfacció pel suport veïnal i dels comerciants a l’organització de l’esdeveniment, que Sant Llorenç celebrava tradicionalment en el mes de juny.

Un clínic de futbol sala i korbal obrirà el programa avui, a les 18 hores, al poliesportiu de Sant Llorenç. A l’Escola Sant Llorenç començarà a les 20 hores una Tabalada Popular que posarà fin a la primera entrega. Demà dissabte, de 0 a 22.30 se se succeiran les activitats en una nodrida jornada que inclourà un torneig solidari de futbol sala, una exposició de cotxes antics i un entrenament de vehicles de radiocontrol, exhibició Ultimate, un espectacle de foc, el pregó i una actuació de Toni Torres, a l’escola, d’entrada gratuïta però aforament limitat (200 persones) que servirà per tancar la segona jornada.

Els veïns hauran de guardar forces per a un diumenge també ple de propostes des de les 9 fins a les 20.30. De nou, el torneig de futbol sala obrirà el programa, seguit d’un torneig Ultimate en les pistes de petanca, una carrera de cotxes radiocontrol i una festa infantil que començarà a les 10. Després de la treva del migdia, els organitzadors han previst dos actes per a les 17 hores: balls a l’escola i el torneig de petanca en les pistes.

La festa de Sant Llorenç tindrà un fort component solidari. L’AVV ha decidit ajudar amb tres dels actes a l’Asociación Sanfilippo Barcelona, entitat terrassenca que recapta fons per a la recerca de la síndrome Sanfilippo, malaltia neurodegenerativa infantil. A aquesta associació estarà dedicat el torneig de futbol sala, d’Egara Futsal, que es disputarà a la pista poliesportiva municipal del barri i al pati de l’Escola Sant Llorenç demà, a partir de les 9, i diumenge, a la mateixa hora. Diumenge, l’Associació Sanfilippo instal·larà un estand d’animació perquè qui ho desitgi es faci fotos amb rèpliques dels seus personatges de còmic favorits (serà de 10 a 13 hores a l’Escola Sant Llorenç). A la mateixa entitat aniran a parar els diners que es recaptin amb les inscripcions de la Pedalada Popular, que sortirà del pàrquing del Supeco a les 10 i realitzarà una ruta de 7,5 quilòmetres per l’Anella Verda. La inscripció costa 8 euros, que es rebaixen a 6 per a les famílies de més de tres membres. Al final del recorregut hi haurà una botifarrada per recompondre les forces.

Les Fonts

La festa de les Fonts arriba també atapeïda. Començarà a les 17.30 amb una classe de zumba a la pista poliesportiva i continuarà amb la benvinguda oficial i la inauguració d’una exposició sobre els 101 anys de l’arribada del ferrocarril al sector, un ball de diables i la projecció de “Star Wars: l’ascens d’Skywalker” en una sessió de cinema a la fresca.

Partits de futbol base i unes partides de bitlles catalanes obriran la jornada de diumenge, que es completarà amb un taller d’artistes solidaris, una exposició, un concurs infantil de dibuixos, una tarda d’activitats lúdiques per als joves, un conta contes, un espectacle familiar en llengua anglesa, una exhibició de patinatge artístic i una nit de rap amb competició i micròfon obert.

Una fira d’artesans i de mercat de segona mà desemperesirà el matí del diumenge abans del ball de la Colla Gegantera de les Fonts i d’una tarda esportiva (futbol, básquet, escacs, minitennis i golbol). La jornada inclourà una missa en honor de Nostra Senyora del Roser, una exhibició de balls, un partit de futbol amateur de la UD Les Fonts, exhibició de karate i les havaneres ofertes per la Corranda. A les 21.15, un castell de focs acomiadarà la festa major de les Fonts, una altra més del lent retrobament veïnal.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Sant Llorenç i les Fonts estan de festa
To Top