Publicitat
Terrassa

El Banc de Sang fa una crida als donants 0-

La 15ena Marató de donants de sang a Terrassa necessita 200 donacions per a sortir de les reserves mínimes

Banc de Sang i Teixits de Mútua Terrassa

El ritme de transfusions de sang no s’ha aturat durant la pandèmia, però tot i així les reserves als hospitals de Terrassa segueixen sent mínimes. En el marc de la 15ena Marató de donants de sang de la nostra ciutat, es necessiten unes 200 donacions per a tractar 600 pacients als hospitals catalans i ajudar a mantenir les reserves.

La cap de centre i hematòloga del Banc de Sang i Teixits, Anny Jaramillo, ha explicat la preocupant situació: “Actualment, a Catalunya tenim sang per a 7-8 dies, però això no és suficient. L’òptim és 8-10 dies” ha comentat. Jaramillo ha fet una crida especialment als ciutadans 0-, grup sanguini donant universal i més demanat, perquè vagin a donar sang durant la Marató egarenca.

La situació respecte aquest grup és alarmant. De 0-, actualment només hi ha 430 reserves als hospitals catalans, que cobreixen 4-5 dies. De cada donació s’extreuen glòbuls vermells, plasma i plaquetes, i només una donació ja salva tres dies, segons ha afirmat Jaramillo. La demanda de sang als hospitals ha augmentat un 15% des dels inicis del 2021 en comparació amb altres anys, a causa de la recuperació de la normalitat hospitalària i la reprogramació d’operacions. A Terrassa, actualment tenen 7245 reserves. Redmo ha rebut durant aquest any 640 donacions de sang i 592 nous donants.

Una Marató de Sang de pel·lícula
La Marató es celebrarà del 13 al 15 d’octubre al Banc de Sang i Teixits Mútua Terrassa, de 9 a 20 hores. Enguany, la temàtica es centra en el cinema, amb el lema “Donar sang és una altra pel·lícula”. “Volem potenciar la gran capacitat i talent audiovisual de Terrassa” ha emfatitzat Mónica Polo, regidora de Salut.

Tots els donants seran rebuts amb crispetes i una catifa vermella, inspirada en Hollywood i en el color vermell de la sang, i podran fer-se fotografies amb frases mítiques del cinema. A més, es sortejaran diversos premis entre els donants, des d’entrades per a espectacles a La Factoria Cultural fins a dinars per a dues persones i 100 euros a gastar al Mercat de la Independència. Tots els donants hauran de reservar hora a la pàgina web donasang.gencat.cat per tal de controlar l’aforament, i venir en dejuni. La donació durarà 20 minuts i comptarà amb un refrigeri.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Banc de Sang fa una crida als donants 0-
To Top