Publicitat
Terrassa

L’obertura de Navas de Tolosa, en mans de Telefónica

La remodelació del carrer de Navas de Tolosa està pràcticament acabada, pendent d’una certificació de l’operadora

L’accés a Navas de Tolosa encara no és permès. nebridi aróztegui
Publicitat

Els veïns de Segle XX no entenen que el carrer de Navas de Tolosa no s’obri al pas un cop finalitzades les obres i la raó, segons el regidor d’Urbanisme, Carles Caballero, és que el projecte està pendent d’uns treballs que “no són visibles” i que requeriran la certificació d’obra de Telefónica. Aquest és el motiu, argumenta, que encara no s’hagi pogut obrir el tram afectat pels treballs. El projecte preveu el soterrament de la xarxa de telefonia i el desplaçament de l’actual estació elèctrica transformadora.

Els treballs pendents no són visibles, diu l’Ajuntament

La remodelació de Navas de Tolosa, en el tram comprès entre els carrers del Pare Font i Roger de Llúria, forma part d’un pla de millora urbana que afecta diferents carrers i que comporta la transformació d’una part dels edificis industrials en desús de la zona, que passaran a ser espais residencials. El pla, que té un pressupost de 920.417,48 euros, preveu l’edificació de 124 habitatges, dels quals 30 seran de protecció oficial.

El pla forma part de la reactivació urbanística de Segle XX

La intervenció afecta els carrers del Pare Font, Roger de Llúria, Lepant i Baldrich, entre d’altres, i contempla la construcció de 2.100 metres quadrats d’espais públics, inclòs un passatge de vianants entre Navas de Tolosa i Lepant, i la renovació de la xarxa de clavegueram.

El calendari de les obres ha mobilitzat el barri de Segle XX, que entén que tres mesos de retard en l’obertura del carrer de Navas de Tolosa és excessiu. Des de l’Ajuntament, comentava aquesta mateixa setmana Salvador Pérez, tresorer de l’AVV de Segle XX, “es va dir que el 15 de juliol” tot estaria enllestit i, posteriorment, els terminis s’han anat ajornant.

Desviament de la línia 9
Des de l’entitat veïnal recorden que el tall de Navas de Tolosa afecta el pas de la línia 9 del transport públic. “Hi ha molts veïns que la utilitzen i ara es veuen obligats a anar molt més lluny de les parades” habituals.

Publicitat

De fet, els autobusos han hagut de modificar recorreguts per les obres i ara passen per les carreteres de Rubí i de Montcada, amb aturades provisionals.
La paciència dels veïns de Segle XX s’ha acabat després de veure que la maquinària i els operaris abandonaven la zona i, en aparença, les obres estaven acabades.
Fa un mes, diuen, que no hi ha activitat a Navas de Tolosa, on aparentment els treballs estan enllestits.

No és així, informen des de l’Ajuntament, que apunten a treballs relacionats amb els serveis de telefonia i de distribució de dades com a raó del retard en l’obertura del carrer, prevista inicialment per al dia 15 de juliol.

El Pla de Millora Urbana de Navas de Tolosa és una de les iniciatives per reactivar urbanísticament el barri de Segle XX.

A aquesta actuació se suma el Pla de Millora Urbana de la Rambleta, que transformarà l’extrem oest del barri, i el Pla de Millora Urbana de la carretera de Rubí, aprovat inicialment en junta de govern el novembre de 2020. Cal sumar-hi el projecte d’urbanització de Sala i Badrinas, que avui comença amb les tasques d’enderroc de l’antiga fàbrica.

Publicitat
L’obertura de Navas de Tolosa, en mans de Telefónica
To Top