Publicitat
Terrassa

Una Junta Directiva paritària a la FAVT

S’ha presentat una sola candidatura amb 4 dones i 4 homes, que ha resultat guanyadora

L'Assemblea General Ordinària de la FAVT al Casal Cívic de Ca n'Aurell / Lluís Clotet

És la primera vegada que una candidatura paritària, amb 4 homes i 4 dones, és elegida com a nova Junta Directiva de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa (FAVT). Les votacions s’han dut a terme aquest matí al Casal Cívic de Ca n’Aurell, amb els representants de la nova Junta i també d’antigues i els representants de les diferents associacions veïnals de la ciutat, que han donat un per un la seva visió sobre els diferents temes tractats a l’Assemblea: l’Aprovació de les Actes d’Assemblea General Ordinària 23 i 30 de gener de 2021, la presentació i aprovació de la memoria del 2020, el balanç econòmic del 2020 i l’aprovació dels pressupostos definitius del 2021.

4 dels membres de la nova Junta són de d’anys anteriors, i d’altres són nous d’enguany, formant un total de 8 persones: el president Josep Antoni Sánchez de Haro, de l’Associació de Veïns de Sant Pere Nord, Esther Nosas, de l’Associació de Veïns de Ca n’Aurell, Joan Vila, de l’Associació de Veïns de Can Boada del pi, Miguel Hidalgo, de l’Associació de Veïns de Can Palet, Cintia Ramírez, de  l’Associació de Veïns de Can Tussell, Ruth Hibernón, de l’Associació de Veïns de Torresana, Dolors Lledó, de l’Associació de Propietaris de Torrent de Carbonelles, i Víctor Manuel Pérez, de l’Associació de Veïns de Sant Llorenç.

Després de la controvèrsia durant les eleccions de l’octubre de l’any passat per escollir nova Junta de l’octubre, orquestrades de manera telemàtica a causa de la pandèmia i amb un resultant empat entre els dues candidatures proposades, hi havia la incògnita de si s’hauria pogut arribar finalment a una sola candidatura o se’n presentarien de nou dues. Finalment, s’ha aconseguit formar una sola candidatura amb membres de les dues anteriors proposades, guanyant força els partidaris de continuar amb el mateix model que durant les Juntes Directives anteriors.

Sánchez de Haro ha explicat la importància d’organitzar-se conjuntament i mostrar una imatge unitària de la FAVT: “Creiem que ens hem d’unir tots, més que estar separats. Especialment perquè no es repetís indefinidament l’empat de les eleccions passades. Intentarem aconseguir el consens en totes les decisions que prenem” ha comentat el nou president.

Alguns representants veïnals mostraven desacord amb la nova Junta, com José Luis Charles, vicepresident de la Junta anterior i representant de l’Associació de Veïns de La Font de l’Espardenya, que ha manifestat clarament estar en contra: “Comptava amb que hi hagués dues o fins i tot tres candidatures, però no una. Es va fer amb unes formes que no són de rebut. Estic molt dolgut, sóc gairebé l’únic que vota en contra”. L’Associació de Veïns de La Font de l’Espardenya, la del Cementiri Vell, Can Palet de Vista Alegre i el Pla del Bonaire han votat en contra, però tot i així hi ha hagut majoria i la Junta ja ha entrat en vigor.

Els expresidents de la FAVT, Gregorio Ramírez, Emiliano Martínez i Ramón Clariana, veuen amb optimisme la nova Junta: “Estic molt content amb la nova Junta. La sola candidatura demostra gran organització, i crec que anirà per bon camí. Han de donar suport a les entitats i a les associacions veïnals” ha expressat Ramírez. Martínez, per la seva banda, ha declarat que “El moviment veïnal és col·lectiu, integrador i de conscienciació de la societat i el territori. No s’ha de treballar mai des d’un punt personalista. La FAVT sempre ha tingut debat sobre com s’enfocaven els temes, però ara crec que amb la nova Junta hi haurà molt més consens”.

Clariana ha indicat que es va “Enfoco la nova Junta de manera optimista, a més de que és la primera vegada que és paritària, i amb renovació de gent més jove. Com més pluralitat de visions hi hagi millor, i això ho té la nova Junta” ha afirmat l’expresident.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Una Junta Directiva paritària a la FAVT
To Top