Publicitat
Terrassa

Èxit dels cursos d’Oncologia a la Mútua

Prop d’una cinquantena de professionals d’Hospital Mútua Terrassa han assistit a cursos per abordar de manera multidisciplinar l’oncologia i l’hematologia en pacients

L’Hospital Universitari Mútua de Terrassa

El primer curs de formació específica a infermeria, facultatius mèdics i farmacèutics, residents i personal tècnic de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) ha estat tot un èxit. Prop d’una cinquantena de personal d’oncologia, hematologia i farmàcia s’hi ha apuntat, per tal d’actualitzar els seus coneixements teòrics i aspectes pràctics, i fer un abordatge integral dels pacients.

Alba Manzaneque, farmacèutica adjunta del servei de Farmàcia, responsable de l’àrea d’Oncologia i Hematologia de l’HUMT i coordinadora del curs, ha ressaltat la importància d’estar al cas de les últimes novetats dins d’aquestes àrees, perquè estan en constant actualització: “La idea del curs és formar constantment els professionals oncològics, hematològics i de farmàcia, per adaptar-se als nous avenços en medicaments i conèixer els efectes adversos que poden tenir en pacients, responent així a les necessitats dels de cadascun” ha afirmat Manzaneque.

Alguns dels continguts més rellevants tractats són patologies crucials per a la seva importància dins del panorama mèdic actual i l’afectació creixent en pacients, com el càncer de mama, de còlon i recte, el de pulmó, la leucèmia mieloide crònica i l’aguda o el limfoma no Hodgkin.

L’HUMT és pioner en tecnologies de seguretat, per la qual cosa dues sessions monogràfiques van ser dedicades a les toxicitats relacionades amb el tractament i la seguretat del pacient oncològic. La Unitat genètica de Catlab també ha ofert algunes sessions per tractar temes més transversals com la farmacogenetica i la farmacocinètica, dedicada a analitzar els nivells dels fàrmacs en sang.

Un curs que promet continuació
El curs va començar l’abril passat i ha constat de 10 sessions, de dos temes per sessió d’una hora cadascun. La darrera clase és aquest dijous 21 d’octubre i girarà en torn el Mieloma Múltiple, impartida pel Dr. Josep Maria Martí Tutusaus, cap de servei d’Hematologia de l’HUMT. El Dr. Ferran Vall-Llovera, adjunt del mateix servei, dedicarà una part de la classe al trasplant hematopoiètic i la teràpia amb CAR-T cells.

Gràcies a la bona acollida d’aquesta primera edició, l’HUMT ja està treballant en properes sessions amb l’objectiu que els professionals de l’entitat puguin actualitzar periòdicament els seus coneixements en aquestes patologies. Des de la Institució, es plantegen expandir-se en un futur i oferir més classes enfocades en altres àrees, a més d’explicar projectes innovadors de l’HUMT, i créixer també fora de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Èxit dels cursos d’Oncologia a la Mútua
To Top