Publicitat
Terrassa

Caravana per reparar mòbils en una Terrassa cooperativa

La Fira de l’Economia Social es farà el 27 de novembre a diversos carrers

Anterior edició de la Fira de l'Economia Social i Solidària / LLUÍS CLOTET

El 7 de novembre una caravana recorrerà Terrassa per ensenyar com arreglar telèfons mòbils, ordinadors i bicicletes. Uns dies abans, el 3 de novembre, una altra caravana ensenyarà com reaprofitar la roba. Aquestes seran dues de les activitats de la setena edició de Terrassa Cooperativa, el programa municipal per difondre els valors de la cooperació i l’economia social i solidària i que se celebrarà a Terrassa entre el 2 i el 30 novembre, recuperant la presencialitat que l’any passat va haver d’abandonar per les restriccions sanitàries. Reunirà 111 entitats cooperatives i serveis i un total de 42 iniciatives. L’acte central serà la tradicional Fira de l’Economia Social i Solidària, que tindrà lloc enguany el 27 de novembre a la Plaça Vella, el carrer Major, el carrer de la Unió i la plaça de Salvador Espriu i que comptarà amb la presència de 55 entitats.

L’Ajuntament ha presentat aquest migdia el programa, que té enguany el lema “La Terrassa Cooperativa és transformadora” i que vetlla “per la difusió dels valors de l’economia social i solidària”, en paraules de Núria Marín, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. La iniciativa, segons Marín, “és un espai per compartir experiències” entre cooperatives i serveis municipals, institucions i ciutadans. Pep Forn, regidor d’Economia Social i Innovació, ha donat les gràcies a totes les entitats “per la seva implicació” en convertir Terrassa en un referent català per a noves formes econòmiques.

El Consistori, ha dit Forn, només intenta facilitar les coses. L’economia social ja no és llavor ni alternativa, sinó una realitat amb branques esteses per tot arreu, perqué “la realitat es transforma cada dia” i és important “fer xarxa entre tots”. Per això servirà Terrassa Cooperativa, que enguany inclourà més difusió per xarxes socials, també entre “youtubers” i la cerca d’una incidència especial entre els joves. Per això s’ha format una desena d’ells perquè difonguin missatges sobre economia cooperativa entre amics i coneguts.

El programa contempla també un taller per a professors, documentals, una ruta radiofònica per donar veu als qui no disposen d’altaveus per les seves reivindicacions i idees, i les dues caravanes, la de reaprofitament de roba i la de reparació de mòbils, ordinadors i bicis.

La fira, que arriba a la sisena edició, omplirà el centre d’activitats, amb un escenari a la Plaça Vella. Com ha destacat Núria Oñoro, del Magroc i portaveu avui de les entitats, les cooperatives implicades en l’organització treballen “des de la diversitat de propostes” i des d’experiències diferents, cada una amb el seu estil i les seves funcions, unes amb format jurídic gran, altres empreses petites, unes dedicades al medi ambient, altres a la cultura, altres a l’habitatge o les cures, però totes amb l’objectiu de transformar la societat i “posar les persones en el centre”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Caravana per reparar mòbils en una Terrassa cooperativa
To Top