Publicitat
Terrassa

Les obres del parc de la República van a concurs

Els treballs han de començar la primavera de 2022 i el nou parc ha d’estar acabat el juliol de 2025

Imatge virtual del futur parc de la República.

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat la licitació les obres del futur parc de la República. L’administració treu a concurs l’execució de tot el projecte, que es desenvoluparà en tres fases i hauria d’estar enllestit el juliol de 2025.

El tràmit marca el compte enrere d’un equipament llargament reivindicat pels veïns del barri de Sant Pere Nord. Una iniciativa que ha culminat amb el disseny d’un gran parc de ciutat que ocuparà 35 mil metres quadrats entre l’avinguda del Vallès, la rambla de Francesc Macià, el carrer de Provença i l’avinguda de Béjar.

Les constructores tenen de termini fins al dia 11 de novembre de 2021 per formular les ofertes. Quatre dies més tard, el dia 15 de novembre, s’obriran les píliques i es coneixerà l’adjudicatària. El contracte tindrà un termini de 3 anys i un mes, període en el qual s’hauran d’executar les obres.

El parc de la República té un pressupost (amb IVA) de 4,6 milions d’euros. S’espera que els treballs comencin el mes de març de 2020 amb la primera fase i culminin a l’estiu de 2025.
El parc de la República serà un espai públic emblemàtic. Recuperarà la memòria agrícola de Terrassa i farà una aposta clara per la sostenibilitat i la utilització de recursos hídrics alternatius.

De fet, es regarà amb aigua de pluja. Una xarxa que recorrerà tot el parc recollirà l’aigua de precipitació cap a una gran bassa de captació que l’emmagatzemara i tractarà per reutilitzar-la pel rec. D’aquesta manera, el sistema de rec per goteig funcionarà tot l’any sense consumir una gota d’aigua de boca.

Pel que fa als elements del parc, al tram nord es concentraran els equipaments esportius: el camp de futbol del Sant Pere Nord, una pista de petanca i un nou camp de futbol 7 que es construirà a la primera fase de les obres.

L’espai incorporarà una zona de jocs amb elements per als més petits, activitats per a infants amb capacitats diverses i altres per als joves i adults, amb torres de més de 8,5 metres d’altura.
En la vegetació, el projecte alterna arbres de fulla perenne i caduca per garantir espais d’ombra a l’estiu i de sol a l’hivern. Diversos camins travessaran l’espai públic, que recupera diverses rutes històriques com el camí de la Mina i el de Can Petit.

Els veïns de Sant Pere Nord sumen 21 anys de manifestacions i protestes reivindicant que aquesta illa ressoles la manca d’equipaments al barri. Aquesta mobilització ha culminat amb la concreció d’un projecte emblemàtic que s’obrirà a tota la ciutat, que incorporarà un nou pulmó verd a Terrassa i acostarà veïns de tota la ciutat al barri.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Les obres del parc de la República van a concurs
To Top