Publicitat
Terrassa

Marxa enrere amb els contenidors de Can Boada

El govern local reposarà recipients antics i canviarà de nou el trànsit

Contenidors al costat de la plaça de Lluís Companys / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Marxa enrere, tot i que provisional. L’Ajuntament farà cas als veïns crítics i tornarà a posar contenidors antics als voltants de la Plaça Lluís Companys, i el trànsit a la zona serà com abans; com abans de gener passat, quan el Consistori va reordenar la circulació als sectors de Grups Gibraltar-Lluís Companys i Can Boada Casc Antic perquè va canviar de lloc els contenidors, ara de recollida lateral per la banda dreta. El govern municipal va anunciar mesos enrere, una vegada desencadenades les protestes, que compraria camions de recollida esquerra. Mentrestant, la situació tornarà enrere.

A això s’ha compromès avui la tinent d’alcalde, Lluïsa Melgares, amb representants del barri en una reunió de la qual els veïns han sortit moderadament satisfets. Tenien clar que no pensaven esperar els dos anys que trigarà l’Ajuntament en adquirir els camions nous i que volien solucions ja. Els canvis obligats per la implantació dels nous contenidors havien creat una rotonda interior a la zona, amb carrers abans d’un sol sentit ara convertits en vies de dues direccions. Segons els denunciants, que han arribat fins i tot a la Síndica Municipal de Greuges, el trànsit ha augmentat de manera significativa, amb més contaminació ambiental i acústica.

Al juny, cinc mesos després de les primeres protestes, l’Ajuntament va dir que estudiaria la  compra de camions de recollida lateral esquerra, però per això necessitava un estudi previ i un termini, almenys, de dos anys. Els demandants, però, no van rebaixar les exigències i volien tornar a la situació anterior durant el temps d’espera. I ho han aconseguit. Segons un portaveu del grup, Antonio Jurado, l’Ajuntament ha reculat i assegura que uns tècnics es reuniran en breu amb els veïns per analitzar els canvis. O sigui, per tornar a la situació anterior. Aquesta visita tècnica, en principi, està prevista per a divendres vinent.

 

Bateries

Així les coses, tot apunta que una bateria de contenidors del carrer de Francisco de Vitoria i dues del carrer d’Alexandre Galí seran reemplaçades per unitats antigues de manera provisional, i els sentits de la circulació seran els d’abans. Com si no haguessin passat deu mesos.

Les associacions de veïns de Grups Gibraltar-Lluís Companys i Can Boada Casc Antic han donat suport a la plataforma d’afectats i en un comunicat han celebrat un acord que posarà en marxa “amb la màxima rapidesa” les mesures provisionals i orienta la ciutat “cap a un millor i exemplar servei de recollida de residus”, fent possible implementar també la recollida lateral esquerra “a llocs on ara no pot arribar”. Alhora, s’eliminen limitacions “que han empitjorat de manera significativa” la circulació i la qualitat de vida a la zona afectada.

El govern municipal admet que donarà compliment a la demanda veïnal. L’informe encarregat mesos enrere inclou l’estudi de compra de tres camions, amb un pressupost de gairebé dos milions d’euros.

Aquesta despesa, actualment, és inviable, segons el Consistori. A més, afegeix, a la ciutat s’han detectat només 37 punts on es pot dur a terme la recollida lateral esquerra de contenidors, i la xifra ha de ser de 120 perquè el treball d’aquests camions sigui òptim. S’esperarà a la implantació de la sisena línia de recollida perquè el nombre de punts augmenti i s’asseguri aquesta optimització de recursos. Mentrestant, la situació tornarà enrere als voltants de la Plaça Lluís Companys, com exigia part del veïnat.

Els veïns han aprofitat la reunió per demanar al govern municipal una ampliació d’horaris per l’estacionament a trams de carril-bus, una mesura acceptada mesos enrere a l’avinguda de Josep Tarradellas i la Ronda de Ponent per tal de  mitigar l’escassetat d’aparcament en el sector. Segons els veïns, l’Ajuntament es va mostrar receptiu a l’ampliació, consistent a permetre l’aparcament en aquests trams de 19 a 8. Fins ara només s’autoritza estacionar en aquests zones entre les  22 i les 8 hores. El veïnat demana també fer obres al passeig del Vint-i-dos de Juliol, aprofitant l’amplada de la vorera, per condicionar places d’aparcament en bateria entre el carrer d’Alexandre Galí i el de Sant Ferran. Així es guanyaria espai

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Marxa enrere amb els contenidors de Can Boada
To Top