Publicitat
Terrassa

L’Ajuntament organitza un taller perquè la gent gran recuperi la il·lusió

El taller consta de set sessions d’una hora i mitja de durada, tots els dimarts fins al 21 de desembre

La gent gran té una nova eina per a recuperar-se després de la pandèmia

L’Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Promoció de la Gent Gran, organitza a partir d’aquest dimarts un taller per a persones de més de 60 anys, dedicat al treball emocional per a la recuperació de la il·lusió després de la pandèmia. L’activitat porta per títol «Final de la pandèmia. Vull il·lusionar-me de nou!» i ha començat a l’Edifici Telers, amb 18 persones inscrites. Amb aquest taller gratuït, el servei vol ajudar les persones que, arran de la pandèmia, s’han vist més afectades a nivell emocional.

La regidora de Gent Gran, Mónica Polo, ha explicat que la iniciativa del taller sorgeix dels treballs d’elaboració del Pla Local per a un Envelliment Integral (PLEI’T): «l’anàlisi de les enquestes fetes, el diàleg amb altres serveis o amb les entitats, ens ha mostrat el que ja sospitàvem: que un any i mig de pandèmia ha tingut un gran impacte emocional en les persones grans. Moltes estan més tristes, i el que volem és donar eines per a la superació d’aquests estats emocionals i mirar de recuperar la il·lusió pel dia a dia, perquè sense il·lusió, per molt que tinguis les teves necessitats cobertes, no hi pot haver qualitat de vida», ha dit la regidora.

El taller l’imparteix el treballador social Toni Marcilla, especialista en experiències en acompanyament al procés vital. Durant les sessions, el dinamitzador impulsa dinàmiques pròpies dels Grups d’Ajuda Mútua (GAM) per afavorir l’intercanvi d’experiències i de suport entre les diferents persones que conformen el grup, encara que de manera guiada. «es tracta -ha explicat la regidora- de donar eines a les persones grans perquè s’expressin, comparteixin, i s’ajudin els uns als altres, perquè sovint ajuda molt veure que no ets l’únic que passa per una determinada situació i compartir-ho».

El taller consta de set sessions d’una hora i mitja de durada, tots els dimarts fins al 21 de desembre.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top