Publicitat
Façana de MútuaTerrassa
Terrassa

Les persones amb VIH amb malalties cròniques i càrrega viral tenen un major risc de Covid-19 greu

MútuaTerrassa participa en un estudi que identifica els determinants associats a patir formes greus de Covid-19 en persones amb VIH

Les persones amb VIH amb comorbiditats cròniques i càrrega viral no suprimida de VIH podrien tenir un major risc de patir Covid-19 greu. Així ho conclou un estudi publicat a la prestigiosa revista internacional HIV Lancet i en què ha intervingut el grup de recerca en VIH de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) en tant que membre de la cohort poblacional de VIH catalanobalear PISCIS.

El treball, en el quan hi han participat 16 hospitals catalans i 2 mallorquins, s’ha centrat en identificat els factors determinants associats a patir formes greus de Covid-19 en persones que viuen amb el Virus de la Immunodeficiència Humana (VIH) a Catalunya. L’estudi conclou que tenir una càrrega viral detectable del VIH, haver nascut fora d’Espanya, ser major de 65 anys i patir altres malalties cròniques són factors determinants per patir formes greus de la malaltia per Covid-19, com ara la hospitalització, l’ingrés a l’UCI o la mort. En aquest sentit, apunta que aquestes persones s’haurien de prioritzar en termes d’estratègies de prova, gestió clínica i programes de vacunació contra el SARS-CoV-2.

Els investigadors han realitzat l’estudi en el marc de la cohort PISCIS de persones que viuen amb el VIH a Catalunya i les Illes Balears, centrant-se en persones que viuen amb el VIH a Catalunya. Han creuat les dades de les persones en seguiment a la cohort amb les dades del Programa d’analítica de dades per a la recerca i la innovació en salut (PADRIS) de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Les persones amb VIH amb malalties cròniques i càrrega viral tenen un major risc de Covid-19 greu
To Top