Publicitat
Terrassa

Pediatres cap a la normalitat però amb prudència

Els doctors noten una tardor més semblant a les d’abans de la pandèmia

De moment és impossible saber quants nens han passat el coronavirus

A aquestes alçades, l’any passat les complicacions provocades pel coronavirus omplien espais microbiològics de l’atenció hospitalària. Enguany, la tardor té pinta de tardor normal, prepandèmica. Aquests canvis a millor han apreciat els pediatres, que, no obstant això, demanen prudència, no abaixar la guàrdia per la millora provocada, en bona part, pel desplegament de la vacunació.

Aquestes són algunes de les conclusions de Marta García Bernal, doctora adjunta al Servei de Pediatria de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, després de la celebració de la setzena edició de la jornada d’actualització en l’àrea pediàtrica, que va tenir lloc dimarts passat a Mútua i que enguany s’ha centrat en les implicacions del Covid en els infants.

García Bernal va coordinar la jornada, que va analitzar afeccions associades al coronavirus entre els pacients pediàtrics; com una mena de perniosi, manifestacions cutànies en dits i ungles, la major part violàcies, com de contacte amb el fred, però de bon pronòstic, que han aparegut en nens que han passat el virus sense problemes respiratoris.

Amb la perspectiva del temps transcorregut, amb un sector, el de la pediatria, que ha pogut recaptar dades tenint en compte el descens d’ingressos de nens gràcies als confinaments, els especialistes han comprovat la poca incidència de casos greus però, al mateix temps, “un augment de la patologia psiquiàtrica”, conclou la doctora García en referència a a l’increment de descompensacions i trastorns d’ansietat. Sí s’han detectat alguns casos de resposta inflamatòria greu en nens amb Covid. Una altra conclusió: “Hem de felicitar-nos per com els serveis de pediatria ens hem ajudat. Sortim més preparats”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Pediatres cap a la normalitat però amb prudència
To Top