Publicitat
Terrassa

Apropant l’hematologia als metges d’atenció primària

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa celebra la seva primera jornada d’actualització en aquesta especialitat

Alguns dels participants van seguir la jornada a la sala d’actes de l’Edifici Docent de Mútua. Altres, en format virtual

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) va celebrar ahir la seva primera jornada d’actualització en Hematologia i Hemostàsia amb l’objectiu d’apropar aquesta especialitat als professionals de l’atenció primària de l’entitat. Un centenar de persones van prendre part entre les dues sessions organitzades per augmentar el seu coneixement i formació en relació amb aquesta especialitat mèdica que s’ocupa de l’estudi, diagnòstic, tractament i prevenció de les malalties de la sang i els òrgans que participen en la seva producció.

“L’hematologia és una especialitat una mica hostil, que fa respecte i que és poc coneguda. A diferència d’altres professionals, nosaltres no ens desplacem als ambulatoris i aquest acte l’hem fet amb la voluntat d’apropar-nos-hi”, explica Ana Muntañola, adjunta al servei d’Hematologia de l’HUMT. “La intenció és la de poder crear més canals de comunicació perquè cap malalt amb una hematologia maligna greu pateixi cap demora en la derivació a l’especialista”, assegura.

Muntañola va ser l’encarregada de coordinar la jornada juntament amb Esther Calbo, directora de l’Àmbit Mèdic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa, i Josep Maria Martí, cap del servei d’Hematologia de l’HUMT.

“Volíem que fos presencial, perquè fos una jornada molt pràctica i tothom pogués resoldre els seus dubtes, per això no l’hem fet fins ara”, comenta Muntañola. Al final, però, la jornada es va celebrar en format híbrid, tant virtual com presencial, i en dues sessions, de matí i tarda, perquè tots els interessats poguessin assistir-hi.

En un principi, la formació estava dirigida només als professionals d’atenció primària de MútuaTerrassa, però es va acabar obrint també als residents de diverses especialitats i als professionals del laboratori d’anàlisis clíniques Catlab.

Els continguts abordats es van dividir en tres blocs: hemopaties benignes, hemopaties malignes i hemostàsia i patologia plaquetària. La jornada va servir també per recordar els punts clau en el diagnòstic de patologies greus com ara la velocitat en què la simptomatologia s’ha instal·lat en el pacient, la presència d’anèmies o hemorràgies, o l’augment o disminució de globus blancs.

La intenció és poder repetir l’experiència l’any vinent amb noves qüestions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top