Publicitat
Terrassa

L’art del pessebre té premi

L’Agrupació de Pessebristes obre nou concurs de construccions

La construcció de pessebres forma part de les tradicions de Nadal

Terrassa, com totes les ciutats catalanes, ja comença a respirar l’ambient de les festes de Nadal i van sorgint ja les activitats que marquen el calendari per aquest període. L’Agrupació de Pessebristes ha convocat el 90è concurs de pessebres de Terrassa i comarca, que vol fomentar la cultura pessebrista motivant la construcció d’aquests relats i millorant l’evolució dels participants any rere any.

Aquest certament de llarga tradició té un component molt popular i és que va destinat a un públic molt concret que és el familiar, les entitats i les escoles. Les persones interessades han de fer una inscripció de forma telemàtica a la plataforma WhatsApp i tan sols cal enviar tres fotografies al telèfon 640 842 091 i un missatge de text indicant la categoria, el nom complet del concursant, una adreça de correu electrònic i el telèfon mòbil de contacte.

Els terminis són diferents: per les famílies fins al 24 de desembre i per les entitats i escoles fins al 17 de desembre. Totes les fotografies rebudes es penjaran a la xarxa Instagram amb el hastag #concurspessebresterrassa2021 a partir del 25 de desembre.

Les dades que es demanen, especialment l’adreça, és perquè el jurat pugui visitar els pessebres que es classificaran pels premis i així pugui emetre el seu veredicte. Aquestes visites es faran entre els dies 27 i 29 de desembre als domicilis familiars i els dies 20 i 21 a les entitats i escoles.

El concurs de pessebres ha tingut una participació mitjana d’uns 50 pessebres, bona part dels quals corresponen a les famílies. L’any passat, amb la Covid, va registrar un nombre inferior (36) però així i tot es va valorar de manera positiva. El que es va suspendre van ser les visites presencials als pessebres per la pandèmia i tot el procés d’avaluació es va fer per internet. Agustí Humet, coordinador del certamen, va manifestar que “aquest any, si no hi ha altres normes, tornarem a fer les visites presencials perquè a més podem copsar més bé les construccions nadalenques”.

Humet, que forma part de la nova junta que es va estrenar fa un parell d’anys, va afegir que treballar amb aquesta entitat li ha descobert tot un món. “Hi ha pessebres clàssics, però hi ha d’originals i fins i tot exòtics”. En aquest sentit va citar alguns pessebres “imaginatius” com un que estava dins de cinc peixeres de globus de vidre, un altre ambientat en la selva, un altre on totes les cases i estables estaven fets amb cartó i un altre en el Pol Nord. “I és que “els nens són molt creatius i són capaços de recórrer a qualsevol figura o material per fer un pessebre”, va dir el coordinador.

Més de 200 sol·licituds per acompanyar als Reis 

El Centre Cultural El Social ha rebut ja més de 200 sol·licituds per acompanyar als Reis d’Orient en la cavalcada que faran el dia 5 de gener als infants de la ciutat. Això vol dir, doncs, que la convocatòria que s’ha fet aquest any per formar part de les carrosses de franc està tenint molt d’èxit i que ja s’han superat les places disponibles que són 200. Les peticions s’han de fer directament a la secretaria del Social, de 17 a 19 h, durant la setmana. L’elecció és farà per sorteig que tindrà lloc el 18 de desembre, a la tarda, i serà públic i obert. La participació oberta ala cavalcada és una de les grans novetats d’aquest acte tan emblemàtic i popular. Es va donar a conèixer fa unes dues setmanes i amb el mateix s’ha posat fi a què les persones que vulguin acompanyar els Reis en les carrosses hagin de pagar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’art del pessebre té premi
To Top