Publicitat
Terrassa

Comencen les obres per millorar el drenatge del carrer Franc Comtat

Els treballs s’han iniciat aquest dimarts, amb una durada prevista de 4 mesos

Fa temps que els veïns denunciaven els problemes de drenatge del carrer

Ja s’han iniciat les obres del projecte de millora del paviment i drenatge del carrer del Franc Comtat amb el carrer d’Osca. Els treballs consisteixen en eliminar el pas elevat del carrer d’Osca que pacificava el trànsit, però incrementava el pendent transversal; adequar el nivell de la calçada de la cruïlla amb el carrer d’Osca per canalitzar les aigües de pluja; modificar el perfil de la caixa de paviment per tal de millorar el pendent transversal i així facilitar que l’aigua pugui baixar més ràpidament cap a la calçada. També incorporen la millora de la recollida dels baixants pluvials particulars per reduir la quantitat d’aigua a la vorera i, per últim, el reforç de la captació d’aigües pluvials a la xarxa municipal per augmentar la recollida de les aigües a la calçada.

Les obres arriben després que els veïns de la zona han denunciat reiteradament que s’acumula molta aigua a la vorera quan plou amb certa intensitat, fet que dificulta el trànsit a peu i genera incomoditats.

«La urbanització del carrer del Franc Comtat es va realitzar l’any 2018 – explica el regidor d’Obra Pública, Raúl Ibáñez– , en el marc del Pla de Barris, i va consistir a ampliar les voreres, renovar les xarxes de serveis i dotar el carrer d’arbrat i mobiliari. Ara, amb aquestes obres, es millora la recollida d’aigua, ja que en episodis puntuals de pluja hi havia problemes de canalització».

Així, des d’aquest dimarts i fins a finals de desembre, està previst executar una primera fase de l’obra que només afectarà a la vorera i a la zona d’aparcament oest del carrer de Franc Comtat, en el tram que va des del carrer de Felip II fins el número 289 (inclòs), deixant l’accés obert per als usuaris dels guals privats d’aquest vial, des de les 19 h de la tarda fins les 8 h del matí següent. En aquesta primera fase pot produir-se algun tall puntual de trànsit per temes de càrrega i descàrrega de material de l’obra. En aquests casos, sempre sesenyalitzarà prèviament per alertar als vehicles que es puguin veure afectats per aquest tall puntual.

Està previst iniciar la Fase 2 del projecte el 10 de gener, i s’allargarà a finals de febrer. En aquest període s’actuarà a la vorera i a l’aparcament de la banda est, així com també a la cruïlla del carrer del Franc Comtat amb el d’Osca. Durant aquest temps es produirà una afectació de trànsit a la cruïlla del carrer del Franc Comtat amb el d’Osca, de manera que el carrer d’Osca quedarà obert només per a l’ús del veïnat, i els vehicles es desviaran cap al carrer de Gandia, on podran girar cap al carrer del Franc Comtat o cap al carrer de Felip II.

La darrera fase de les obres començarà a finals de febrer o bé inicis de març i la durada aproximada serà de dues setmanes. En aquesta fase s’actuarà a la calçada del carrer del Franc Comtat entre Felip II i gairebé fins arribar al carrer de Núria. Hi haurà afectacions de trànsit al carrer del Franc Comtat, des del carrer de Felip II.

El projecte d’obres de millora del paviment i drenatge del carrer del Franc Comtat ha estat adjudicat a Asetic, SL per un import de 169.095,87 euros. En total, els treballs tenen una durada prevista de quatre mesos.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top