Publicitat
Terrassa

La lluita contra la violència masclista és cada dia

Commemoració del 25 de novembre a Terrassa

Performance realitzada al raval de Montserrat aquesta tarda / ALBERTO TALLÓN

Les accions i els actes com els d’aquesta tarda de dijous, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Vers les Dones, “s’haurien d’estendre a tots els dies de l’any, perquè la lluita per una vida lliure de violències masclistes és cada dia”. Aquest és un fragment del manifest que s’ha llegit a tots els actes institucionals desenvolupats avui a Terrassa, tant al raval de Montserrat com a les seus dels districtes, per commemorar el 25-N.

FOTOS | Terrassa contra la violència masclista

Centenars de persones han participat en les concentracions, que han destacat la importància del suport a les víctimes i han subratllat els reptes principals en un món “cada cop més tecnològic i virtual”, on la violència digital “cobra també un enorme protagonisme”. Molts actes de misogínia són amplificats i agreujats “per la omnipresència en les nostres vides de les xarxes socials, webs, fòrums, correu electrònic i sistemes de missatgeria instantània”. Els estereotips masclistes es reforcen, i es potencien els danys psicològics i a  la dignitat i la reputació.

Afortunadament, “també les eines legals que tenim per combatre la violència van evolucionant, i actualment es reconeixen com a violències masclistes agressions que han patit moltes dones però que fins fa pocs anys no es consideraven com a tals”, afegeix el manifest.

Uns minuts abans de les concentracions, l’Ajuntament, la Generalitat, els operadors jurídics i sanitaris i altres institucions han signat la constitució de la Taula de Violència Masclista de Terrassa en un esdeveniment que ha tingut lloc al Teatre Principal.

La taula està concebuda com “un espai de referència per a l’abordatge integral de la violència masclista” a la ciutat i treballarà en la prevenció i la detecció, però també l’atenció a les dones i els infants que pateixen la violència. L’organisme pretén desplegar “tots els recursos necessaris per protegir, prevenir, perseguir i eliminar totes les formes de violència contra les dones“.

Publicitat
La lluita contra la violència masclista és cada dia
To Top