Publicitat
Terrassa

Perill d’atropellament a la carretera de Castellar

Veïns, familiars d’alumnes i la direcció del Joaquima Vedruna demanen un pas de vianants amb semàfor a les Arenes

El tram problemàtic es troba davant de dues escoles / ALBERTO TALLÓN

Qui creua per passos de vianants la carretera de Castellar per accedir a l’Escola Joaquima Vedruna, l’escola-bressol El Tabalet o els seus voltants, o per fer el recorregut invers? Alguns vianants ho fan, sí, però molts altres, per les presses o per estalviar-se un bon trajecte, travessen la carretera just per aquí, per on estan els col·les, pel pont de Sant Llorenç. Els passos de vianants estan molt lluny, a Sant Llorenç i Ègara. Veïns i famílies d’alumnes dels centres educatius porten anys demanant un pas de vianants semaforitzat en aquest sector. I aquest pas no arriba. L’Ajuntament recorda que la competència no és municipal, sinó de la Diputació.

“La possibilitat de condicionar un pas aquí sempre es posposa, per una raó o una altra”, comenten fonts de l’associació de veïns de les Arenes-la Grípia-Can Montllor. Va ser una mare d’alumnes de l’escola concertada la que va fer el primer pas per reclamar la instal·lació, considerada peremptòria en nom de la seguretat viària. La direcció de l’Escola Joaquima Vedruna, ubicada a la carretera de Castellar, també ha presentat instàncies i ha formulat la petició a regidors.

De moment, no hi ha cap projecte concret per afrontar l’obra. Ferran Castro, director del centre educatiu, argumenta la necessitat de la instal·lació: la carretera de Castellar “és una via amb molt de trànsit i moltes famílies, amb nens inclosos, travessen la calçada per aquest punt problemàtic”. Els ensurts se succeeixen. Cal una actuació per reforçar la seguretat viària. I aquesta actuació hauria de ser, segons familiars d’alumnes, responsables de l’escola i veïns, la col·locació d’grup semafòric amb polsador. D’aquesta forma, la fase verda per als vianants només s’activaria a demanda.

Aquest diari ha comprovat que cada dia desenes de persones, tant familiars d’alumnes que recullen els infants com veïns del sector, escurcen distàncies pel mig de la calçada per creuar d’un costat a un altre de la carretera, a l’altura de la riera de les Arenes. Just per sota discorre l’avinguda del Vallès.

 

Uns 350 metres

Els passos de vianants més propers estan col·locats, pel costat nord, al costat del carrer del Castellsapera, ja al barri de Sant Llorenç, i el de Mura, i per la part sud, passat el pont, al barri d’Ègara, a prop del carrer del Renaixement. La distància entre un pas i l’altre és d’uns 350 metres.

Els impulsors del projecte han enviat instàncies a l’Ajuntament de Terrassa, inclosa la regidoria d’Educació. El govern local adverteix, però, que dur a terme actuacions a la carretera de Castellar constitueix un cas “complex” perquè l’administració pública titular de la via, fins i tot en el tram urbà, és la Diputació.

No obstant això, el Consistori assegura que tècnics municipals i de la Diputació han creat un grup de treball conjunt per estudiar quines intervencions de millora de la seguretat viària es poden planificar i executar “a curt i mitjà termini” en diversos trams. I aquest està inclòs en l’estudi.

Publicitat
Perill d’atropellament a la carretera de Castellar
To Top