Publicitat
Terrassa

Projecte per reformar la plaça de Can Boada del Pi

L’Ajuntament vol pactar el pla amb els veïns

Jocs infantils a la plaça, als pisos de l'avinguda de Can Boada del Pi / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament remodelarà la plaça interior de l’avinguda de Can Boada del Pi, a petició veïnal. A les acaballes de l’anterior legislatura ja se’n va parlar i l’assumpte va quedar aturat. Hi ha avantprojecte, però l’execució de les obres, en espera des de fa anys, no serà immediata. El govern municipal afirma que ha de pactar els canvis amb els veïns. El dibuix inicial planteja una obra per salvar amb murs la pendent entre blocs de pisos, una renovació dels jocs infantils i el tancament de la petita pista esportiva.

El retard és ja de tres anys. L’associació de veïns no ha desistit en   en la seva insistència per afrontar la remodelació d’aquest espai, una intenció que forma part del seu catàleg de reivindicacions des de fa temps i que els representants veïnals van recordar a diversos regidors en una recent visita institucional a Can Boada del Pi: “L’any 2018 ja ens van presentar el projecte, que va quedar posposat. Va quedar en un calaix amb el canvi de govern i amb la pandèmia. Ara hem plantejat a l’Ajuntament que, almenys, es contempli en els pressupostos del 2023”, recalca Antonio Amate, president de l’associació de veïns.

Com altres sectors del barri, el parc infantil, en un tram de l’avinguda de Can Boada del Pi, emmalalteix de vellesa i ha quedat obsolet. L’any 2017, els representants veïnals van contactar amb el Consistori per sol·licitar un projecte de remodelació que va obtenir resposta un any després en un pla que va passar a la carpeta de propostes en pausa. Ara, la idea s’ha reactivat.

Proposta participativa

El govern municipal assegura que existeix una “proposta de projecte” per millorar la plaça de Can Boada i explica que tal projecte és “viu” i que l’Ajuntament el treballa amb la participació directa dels veïns per incorporar a la proposta les necessitats dels ciutadans. Els representants veïnals esperaran a conèixer  els detalls de l’avantprojecte per fer les seves aportacions. Divendres vinent se celebrarà una reuniò entre ambdues parts.

L’executiu local adverteix que no hi ha previsió d’una execució immediata. Cal consensuar alguns aspectes, però sí que se sap que l’avantprojecte està concebut per millorar l’accessibilitat i inclou la creació de murs de formigó per salvar el desnivell entre dos blocs i, per descomptat, la renovació dels jocs infantils. Segons el pla provisional, la pista esportiva tindrà un tancament metàl·lic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Projecte per reformar la plaça de Can Boada del Pi
To Top