Publicitat
Terrassa

Cristau es perfila com a nou bisbe de Terrassa

Salvador Cristau i Coll, bisbe auxiliar de Terrassa

Roma ja ha nomenat el prelat egarenc

Salvador Cristau, actual bisbe auxiliar de Terrassa

Salvador Cristau es perfila com a nou bisbe de Terrassa, segons algunes informacions. La Santa Seu ja ha nomenat nou bisbe per a la diòcesi, en substitució de Josep Àngel Saiz Meneses. La Cúria Diocesana farà públic el nom del prelat aquest divendres en una roda de premsa a la seva seu, al carrer de Vinyals. Fins ara, i des de la marxa, al juny, de Saiz Meneses, el líder pastoral provisional era el bisbe auxiliar, Salvador Cristau. El seu nom ja havia figurat en alguns cercles com a relleu del prelat sortint.

El nom del nou bisbe de la demarcació no ha transcendit, doncs els responsables eclesiàstics estan sotmesos al secret pontifici. Si es coneixia, però, segons algunes informacions, que el flamant bisbe egarenc és català i amb una llarga experiència en tasques pastorals.

Tenint en compte els precedents, el procés d’elecció ha estat molt més ràpid del que estava previst. Saiz Meneses (Sisante, Cuenca, 1956) va deixar Terrassa el juny passat per assumir la direcció de l’arquebisbat de Sevilla. Feia 17 anys que era bisbe terrassenc. Va ser-ne el primer del Bisbat recuperat i va prendre possessió del seu càrrec al juliol del 2004.

El procediment per al nomenament del nou prelat va començar el 12 de juny i va arribar en un moment de força vacants a les seus episcopals espanyoles. En principi, no es preveia una resolució fins a l’any que ve. El mecanisme de tria i selecció va començar a la mateixa diòcesi de la mà del nunci del Vaticà a Espanya, Bernardito Auza. Ell era l’encarregat de formular una terna de candidats a Roma després d’un període de consultes. La proposta final va ser enviada fa unes setmanes a la Congregació de Bisbes, encarregada d’estudiar els nomenaments a tot el món.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top