Publicitat
Terrassa

Salut vacunarà uns 9 mil infants de 5 a 11 anys a Terrassa

A partir del 15 de desembre, se’ls administrarà la vacuna Pfizer amb una dosi menor que en els adults i caldran dues dosis separades per 8 setmanes

Salut ha descartat la vacunació dels infants a les escoles. Hauran d’anar als centres de vacunació acompanyats dels pares o bé d’altres persones o familiars amb document de consentiment/ N.A.

El dimecres 15 de desembre comença la vacunació dels infants entre 5 i 11 anys. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat avui l’estratègia que se seguirà a Catalunya per a la protecció contra la Covid-19 de la població infantil. Aquesta vacunació està adreçada a uns 550 mil infants catalans d’aquestes edats, dels quals prop de 9 mil són de Terrassa.

A partir de la setmana vinent s’haurà de demanar cita prèvia per a vacunar-se, de forma programada a través del web VacunaCovid. No es farà per franges d’edat ni a les escoles. Se’ls vacunarà principalment als punts de vacunació poblacional repartits arreu de Catalunya, donant prioritat als infants amb patologies de risc.

La vacunació a infants de 5 a 11 anys serà amb cita prèvia als punts habituals

Se’ls administrarà Pfizer amb una dosi menor que en els adults amb dues punxades i caldrà administrar-les separades per vuit setmanes. D’aquesta manera, la campanya finalitzarà a primers de març.

La vacunació tindrà lloc, principalment, als punts que podran ser complementats amb altres espais o centres d’atenció primària amb línies pediàtriques, segons les característiques dels territoris. D’aquesta manera, se segueix la fórmula utilitzada amb la vacunació engegada a l’agost amb els adolescents d’entre 12 i 15 anys.

A Terrassa, els centres habituals de vacunació són, un cop activada la campanya de la dosi de reforç, el centre cívic Montserrat Roig, les antigues consultes externes de Mútua al carrer del Castell, les consultes externes de l’Hospital de Terrassa i el CAP Est. Salut tanca aquests dies el mapa definitiu de la vacunació infantil, que pot incorporar altres centres de salut a la ciutat.

Un 90% és l’eficàcia provada en nens i nenes de la dosi reduïda de Pfizer que s’administrarà als infants de 5 a 11 anys, segons Salut

Els nens hauran d’anar acompanyats dels pares, i si ho fa una altra persona o familiar caldrà que porti un document de consentiment informat, tal com es va preveure amb la vacunació d’adolescents d’entre 12 i 15 anys.

La vacunació d’aquest grup d’edat es farà únicament amb cita prèvia, via VacunaCovid, sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà.

Un terç de la dosi dels adults

Tant la preparació com les dosis de la vacuna infantil són diferents de l’habitual de Pfizer. La fórmula per als infants no requereix disolució i nens i nenes rebran un terç de la dosi que s’administra als adults.

Catalunya rebrà el pròxim dilluns una primera remesa de vacunes amb 234.000 dosis. La segona està previst rebre-la a principis de gener.

En la roda de premsa, Cabezas ha estat acompanyada del doctor Toni Soriano, de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de Vall d’Hebron, i membre del Comitè Científic Assessor de la Covid-19. Per a Soriano, la vacuna infantil ha rebut l’aprovació de les agències del medicament dels Estats Units (FDA) i d’Europa (EMA) i “ha demostrat que és segura i eficaç, més del 90%, en nens i nenes de 5 a 11 anys”.

Els sistemes de farmacovigilància segueixen de forma permanent la seva seguretat i, per exemple, als Estats Units s’han administrat gairebé 5 milions de dosis i no s’han notificat efectes adversos greus, va explicar Soriano. En alguns casos envermelliment i dolor a la zona de la punció o, amb la segona dosi, cansament, febre o mal de cap que s’han resolt en poques hores.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top