Publicitat
app venta segona mà Alberto Tallón (1)
Terrassa

Alerten d’uns atracadors que utilitzen webs d’anuncis com a trampa

Ofereixen articles de segona mà a pàgines i aplicacions conegudes, se citen amb els compradors i després els assalten a punta de ganivet. A Terrassa s’han detectat atracaments amb aquest mètode i els mossos han detingut a la ciutat dos individus

És una modalitat delictiva en voga, i a Terrassa s’han donat un parell de casos en les últimes setmanes: uns suposats venedors s’anuncien en pàgines d’internet d’articles de segona mà, uns compradors piquen l’ham, queden per a l’intercanvi de diners en metàl·lic per articles, i els venedors resulten ser atracadors ganivet en mà.

Un dels robatoris amb intimidació va ser perpetrat el 17 de novembre a Ca n’Aurell. A les 22.25 hores, els Mossos d’Esquadra van rebre una alerta: una parella havia estat assaltada al carrer de Ramon Llull per dos delinqüents, un d’ells armat amb un ganivet.

L’assalt no havia estat casual. Els atracadors havien quedat amb les víctimes. Tot va començar amb la cerca d’un electrodomèstic per internet. Les víctimes van consultar una famosa aplicació de compravenda d’objectes de segona mà entre particulars i van veure la trituradora que els interessava. El preu: 150 euros. Van contactar amb la venedora (una dona) i es van citar a Terrassa, al carrer de Ramon Llull, el 17 de novembre, a la nit.

Ells portarien els diners i la venedora, l’aparell. L’home i la dona, els clients, van agafar el cotxe i es van desplaçar a Terrassa des del seu lloc de residència, un poble de l’Alt Penedès. Van arribar i van esperar dins del cotxe. Dos nois es van acostar. Un va obrir la porta del turisme i va entrar. Brandava un ganivet que va col·locar al conductor en el coll. L’altre malfactor feia senyals a les víctimes des de fora: o lliuraven els cèntims o ells tallaven el coll a l’home.

Tot era un parany. Els atracadors van marxar amb els 150 euros del botí. Els mossos no van trigar a identificar una persona. L’endemà passat de l’assalt, el 19 de novembre, van detenir una dona. Era la persona amb la qual havien contactat les víctimes en l’aplicació de compravenda. Es tractava d’una ciutadana d’origen francès, veïna de Terrassa, de 39 anys i amb antecedents policials.

Les investigacions no s’han tancat. Tampoc les activades uns dies després, el 26 de novembre, per un robatori similar. Dues persones van viatjar fins a Terrassa procedents d’una localitat lleidatana, de la comarca d’Urgell, per comprar una motocicleta que havien vist en una pàgina d’anuncis. Algú venia la moto per 800 euros. Venedor i compradors es van citar al carrer de Santa Maria de Mazzarello, davant d’unes naus industrials abandonades.

A la nau

Eren les 17 hores quan els clients van veure arribar un individu. Era ell, el venedor. Això van suposar els compradors quan es van saludar amb aquell tipus que els va suggerir que l’acompanyessin a l’interior de la nau. Allà, en aquell ambient sòrdid, es va perpetrar l’atracament. Allà va aparèixer un segon delinqüent. Portava un ganivet amb el qual va acoquinar els dos “clients”. Els diners, va exigir. I els dos lladres van fugir una vegada aconseguits els 800 euros de la moto que mai va existir.

Gràcies a la descripció dels delinqüents facilitada pels testimonis, uns mossos van identificar i van detenir l’endemà passat, el 28 de novembre, un dels sospitosos de l’atracament, un jove espanyol, veí de Terrassa, de 27 anys, amb antecedents. Els detinguts, la dona que suposadament estava darrere del primer assalt i un dels presumptes autors del segon, ja estan en llibertat provisional a l’espera de judici.

Uns consells bàsics per evitar l’esglai

reportaje sobre patrullas ciudadanas de seguridad por la oleada de robos en casas de Matadepera zona Cavall Bernat patrulla ciudadana

Els consells de seguretat són elementals: no quedar en un lloc aïllat per fer la transacció amb persones desconegudes, per exemple; o anar molt amb compte amb les gangues. Els delinqüents saben que les víctimes porten diners en efectiu. No sembla fàcil lluitar contra aquests assalts tenint en compte la naturalesa d’aquests intercanvis informals. Moltes vegades, els malfactors adopten perfils falsos per oferir la mercaderia a internet. I en alguns casos no simulen la venda d’un article, sinó que se situen a l’altra banda: manifesten interès a adquirir, per exemple, dispositius electrònics que després acaben a les seves mans sense pagar un euro. Es recomana demanar més informació a l’interlocutor i sospitar si aquest mostra reticències.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Alerten d’uns atracadors que utilitzen webs d’anuncis com a trampa
To Top